Într-o singură localitate din Bistriţa-Năsăud mai există focare active de pestă porcină africană

 -  -  1029


Într-o singură localitate din judeţul Bistriţa-Năsăud mai există focare active de pestă porcină africană la porci domestici, informează Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

De la începutul acestei luni și până acum, în Bistrița-Năsăud au fost închise patru focare, în localităţile Ciosa, Teaca, Viile Tecii și Ocnița, iar la această dată mai există active un număr de trei focare de pestă porcină africană, în trei exploatații din localitatea Beudiu. Acestea urmează să fie stinse în perioada următoare.

Potrivit DSVSA, de la începutul acestui an, au fost achitate despăgubiri în valoare de aproximativ 234.000 de lei proprietarilor animalelor ucise în scopul eradicării bolii.

DSVSA Bistrița-Năsăud atenționează populația că achiziționarea de porci fără documente sanitare veterinare, de la persoane necunoscute, reprezintă un risc major de contaminare cu virusul pestei porcine africane.

Pentru a evita apariția unor noi focare, echipe mixte formate din specialiști ai DSVSA Bistrița-Năsăud și polițiști efectuează săptămânal acțiuni de verificare a transporturilor de animale vii şi a produselor din carne de porc.

1361540cookie-checkÎntr-o singură localitate din Bistriţa-Năsăud mai există focare active de pestă porcină africană
0 notes
154 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.