Din Bistrita

Între 7 și 9 octombrie, ediție festivă a Târgului ”Produs în Bistrița-Năsăud”

 -  - 


În perioada 7 – 9 octombrie, municipiul Bistrița găzduiește o nouă ediție a Târgului ”Produs în Bistrița-Năsăud”. Prin acest eveniment, organizatorii – Asociația Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Primăriei Bistrița – și-au propus să marcheze Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. 

Evenimentul are loc în Piața Centrală și pe pietonalul Liviu Rebreanu. Vizitatorii  vor avea la dispoziție standuri cu produse variate, de la legume și fructe, conserve din fructe și legume, specialități din carne și pește, brânzeturi tradiționale, produse de panificație și patiserie, produse apicole, vinuri din arealul viticol Lechința, bere artizanală și produse meșteșugărești.

De asemenea, în cadrul târgului va fi prezentată și oferta educațională a celor două licee cu specific agricol din Bistrița-Năsăud – Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și Liceul Tehnologic Agricol Beclean, care prezintă și rezultate concrete ale procesului educațional.

Un element inedit al târgului va fi lansarea proiectului ”Adoptă un producător”, realizat împreună cu Rotary Club Bistrița Nosa.

Târgul va putea fi vizitat după următorul program: vineri, 7 octombrie – orele 12;:00 – 19:00, sâmbătă, 8 octombrie – orele 09:00 – 19:00 și duminică, 9 octombrie – orele 12:00 – 18:00.

Organizatorii târgului promit că va fi o ediție festivă, cu decoruri specifice de sezon.

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești se celebrează anual, la data de 10 octombrie, cu scopul de a încuraja producţia agro-alimentară naţională, produsele autohtone de calitate, îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse locale tradiţionale. Ediția din acest an a Zilei Produselor Agroalimentare stă sub motto-ul ”Bun pentru tine! Bun pentru fiecare!”.

299 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.