Întrunire de URGENȚĂ a Comisiei de Agricultură! Ionuț Simionca: “număr îngrijorător de focare de pestă porcină africană, zeci de mii de porci au fost uciși, sate întregi sunt în carantină, iar sute de oameni au înregistrat pagube !”

 -  -  2313


” Ne-am întâlnit la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților pentru a discuta despre măsurile instituite în vederea stopării epidemiei de pestă porcină africană. În timp ce prim-ministrul Viorica Dăncilă se laudă că guvernul pe care îl conduce a salvat două rase românești de porci, Bazna și Mangalița, zeci de mii de porci au fost uciși, sate întregi sunt în carantină, iar sute de oameni au înregistrat pagube în urma depistării în țara noastră a unui număr îngrijorător de focare de pestă porcină africană. Pentru a întări dramatismul situației, bulgarii au declarat că vor ridica un zid la graniţa cu România pentru a opri migraţia animalelor afectate de pestă porcină.”- a postat Simionca pe faccebook.

Peste 400 de focare de pestă porcină africană!

În zonele în care se constată prezența virusului pestei porcine africane, orice fermă nu mai poate să livreze carne de porc pe o perioadă foarte lungă de timp. Dar nu numai acea fermă este închisă, ci pe o rază mai mare sunt închise toate fermele, animalele sunt sacrificate, iar pagubele sunt enorme. Nu există niciun vaccin, niciun tratament eficient, singura metodă de eradicare fiind depopularea completă a exploatațiilor infectate și interzicerea mișcărilor de animale și a produselor și subproduselor provenite de la acestea.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

2 bookmark
0 notes
38 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.