FOTO/VIDEO: Investiție de aproape 10 milioane de euro în modernizarea Lotului 5 din DJ 172D Poarta Transilvaniei. Asfalt nou pe tronsonul Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei

 -  -  21539Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a recepționat lucrările de reabilitare și modernizare a Lotului 5 din DJ 172D, lucrări cuprinse în amplul proiect de infrastructură rutieră ”Poarta Transilvaniei”. În urma acestei investiții, care s-a ridicat la aproximativ 10 milioane de euro, pe un tronson de circa 18 km, de la Măgura Ilvei la Ilva Mare și Lunca Ilvei, se circulă în condiții mult mai bune.

Aș vrea să mulțumesc în mod special constructorului că s-a mobilizat și, chiar dacă a fost o situație complicată, cu stare de urgență, cu stare de alertă, a dus la final această lucrare extrem de importantă. Lucrările sunt de foarte bună calitate și e încă o dovadă că atunci când o companie din județul Bistrița-Năsăud câștigă o lucrare, aceasta pune și suflet în ceea ce face. Pe lângă că avem lucrările terminate în timp util, ele sunt și de o calitate foarte bună. DJ 172 Poarta Transilvaniei e unul dintre proiectele importante pe care le-am lansat încă de la începutul primului meu mandat și mă bucur că astăzi suntem la recepția Lotului 5. Modernizarea acestui drum e un deziderat pe care primarii de pe Valea Ilvelor îl așteaptă de aproape 30 de ani. Contractul a început undeva în toamna anului 2018 și chiar dacă au trecut și două ierni peste noi, cu mobilizarea constructorilor și a colegilor primari, astăzi avem bucuria să circulăm pe un drum european, care oferă absolut toate condițiile necesare”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei merge pe #DrumBun

🟢🟣 Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei merg pe #DrumBun!↪️ Lotul 5 a fost modernizat și nu ne oprim aici. Reabilităm toate tronsoanele din #PoartaTransilvaniei și ducem Bistrița-Năsăud înainte!

Publicată de Emil Radu Moldovan pe Marţi, 28 iulie 2020

Investiția în modernizarea Lotului 5 din DJ 172D Poarta Transilvaniei s-a ridicat la suma de 9,6 milioane de euro, lucrările fiind executate de compania SC MIS GRUP SRL ANIEȘ (executant) în asociere cu SC LUCA WAY SRL București (proiectant). Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Execuția lucrărilor a început prin Programul Național de Dezvoltare Locală, însă, ulterior, acest drum a fost cuprins în proiectul „Poarta Transilvaniei”, devenind Lotul 5 din acest amplu proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional (POR).

Încep lucrările și pe Lotul 4 – Ilva Mică – Măgura Ilvei

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a mai precizat că același constructor care a executat lucrările pe Lotul 5 va moderniza și Lotul 4 din același proiect, lot pe care au existat probleme, CJ Bistrița-Năsăud fiind nevoit să rezilieze contractul cu compania care câștigase în primă fază licitația. Astfel, și lucrările pe Lotul 4, de la Ilva Mică la Măgura Ilvei, vor fi executate tot de compania SC MIS GRUP SRL ANIEȘ.

”În urma rezilierii amiabile a contractului între Consiliul Județean și constructorul care avea contractul pe Lotul 4 și în urma derulării unei noi proceduri de achiziție publică, avem același constructor și pe Lotul 4. Înțeleg că în această săptămână va depune proiectul final la CJ Bistrița-Năsăud. Colegii mei vor face demersurile necesare pentru eliberarea autorizației de construcție în vederea începerii lucrărilor și pe Lotul 4. Am adresat rugămintea constructorului să se mobilizeze și să facă toate eforturile necesare ca până intrăm în iarnă să avem măcar stratul de binder turnat, pentru că vorbim de un tronson de drum foarte rău pe care circulația se desfășoară cu dificultate, drumul fiind spre impracticabil. Sper ca în timp util să putem să avem și acolo o situație care să ne permită să putem să circulăm civilizat”, a mai precizat Emil Radu Moldovan.

CJ Bistrița-Năsăud intenționează să modernizeze încă un tronson de drum de circa 6 km, până la limita cu județul Suceava

De asemenea, (…) am căutat și am găsit o soluție de a putea să continuăm acest drum până la limita de județ cu Suceava, în zona Grădinița din comuna Coșna. Primăria Lunca Ilvei a făcut demersurile necesare pentru a întabula și a face o documentație tehnică pe un actual drum forestier, care pe urmă să fie transferat la Consiliul Județean și să îi schimbăm încadrarea din drum forestier în drum județean. Din economiile care sunt pe POR sper să putem să obținem finanțare și pentru modernizarea acestui tronson de drum de circa 6 km și să ajungem cu Poarta Transilvaniei în graniță cu județul Suceava. Sunt încrezător”, a mai completat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

2 notes
664 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net