Investiții de circa 6 milioane de euro propuse pentru orașul Năsăud! Vezi ce s-ar putea realiza cu această sumă!

Primăria orașului Năsăud a început anul 2018 în forță.  Administrația locală și-a propus realizarea unor investiții majore în infrastructura educațională, încercând astfel să ofere condiții decente de studiu copiilor.

Două proiecte cu impact intenționează Primăria Năsăud să deruleze în viitor, în acest moment fiind în pregătire documentațiile în vederea solicitării de finanțare europeană, care se estimează că s-ar ridica la circa 6 milioane de euro.

Un prim proiect vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu din oraș, o investiție care se estimează undeva la 4 – 5 milioane de euro. Am făcut consultarea de piață privind tema de proiectare și nota de fundamentare. Al doilea proiect vizează construirea unei creșe cu un număr de 120 de locuri, o investiție care ar urma să se realizeze în zona centrală, fosta sală de judo, pe o suprafață de 636 de metri pătrați. Acolo intenționăm să accesăm bani europeni, am și demarat primii pași în vederea întocmirii documentației pentru această investiție, care s-au cifra undeva între 600.000 și 800.000 de euro. Proiectul prevede demolarea clădirii deja existente, care se afla în stare avansată de degradare, și construcția alteia noi” a precizat Mircea Romocea, primarul orașului Năsăud pentru Ziar de Bistrița.

Ambele obiective de investiții s-ar ridica, așadar, la circa 6 milioane de euro, iar momentan se află la faza de întocmire a documentațiilor necesare, ulterior urmând să fie realizat proiectul și să se depună cererea de finanțare către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Ambele proiecte vor fi depuse pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, unul pe axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale (în cazul creșei) și unul pe axa 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii (în cazul Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu).

De asemenea, în acest an, Primăria orașului Năsăud va trebuie să reînnoiască Planul Urbanistic General. ”În anul 2008 a fost elaborat Planul Urbanistic General. La 10 ani trebuie reactualizat, conform legii. Facem demersuri din acest punct de vedere, o consultare de piață și va trebui anul acesta să îl actualizăm, să corectăm unele inadvertențe pe care le-am constatat în timp legate de coeficientul de utilizare a terenului, de extinderea a zonei intravilan. Va trebui să lămurim limita de proprietate și distanța până la care se pot ridica edificii. Deci se lucrează la tema de proiectare și urmează să mergem cu un anunț pe SEAP pentru a obține ofertele” a încheiat Mircea Romocea.

FOTO: Primăria Năsăud