Invitați din 14 țări, la Festivalul Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”

 -  -  16864 

În perioada 26 – 31 Iulie 2019, Bistrița găzduiește cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”. Circa 500 de invitați din 14 țări, la care se adaugă ansambluri folclorice din judeţul Bistriţa-Năsăud şi din ţară, vor încânta publicul prin spectacolele oferite în fiecare seară de festival.

Vor fi prezente ansambluri folclorice din India, Panama, Georgia, Chile, Mexic, România, Lituania, Serbia, Turcia, Spania, Polonia, Ucraina, Grecia și Franța.

Spectacolele vor avea loc în fiecare seară, pe scena ce va fi amenajată în faţa Palatului Culturii din Bistriţa. De asemenea, vor avea loc și animații stradale susținute de ansablurile participante.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an vine și cu o noutate. Pentru prima dată, ţara noastră va găzdui premiile IGF Gold Stars (ex-Oscar în folclor), preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, dr. Dorel Cosma, promiţând evenimente pe care bistriţenii nu le vor uita.

De asemenea, pe timpul festivalului, la Bistrița va fi organizat și un târg internaţional de artă populară.

Festivalul ”Nunta Zamfirei” este unul dintre cele mai renumite festivaluri de folclor din lume, care îşi propune să promoveze tradiţiile, dansurile populare tradiţionale şi costumele specifice popoarelor din întreaga lume.

Publicată de Palatul Culturii pe Duminică, 12 mai 2019

 

16 bookmark
0 notes
589 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.