Invitaţie la mişcare. Rotarienii, la o nouă ”Promenadă a Inimilor”

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, Cluburile Rotary Bistrita Nosa si Rotary Bistrita, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, relansează Campania intitulată “Promenada Inimilor 2020”, prin care își propun să reamintească tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc de menținere a sănătății, inclusiv a sănătății inimilor.

Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze ale deceselor în întreaga lume, aproximativ 17,7 milioane de decese pe an fiind produse de aceste boli. Conștientizarea cu privire la factorii de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare poate să determine, treptat, o schimbare în atitudinea noastră de adoptare a unui stil de viaţă sănătos. Pentru a sublinia importanța mișcării în optimizarea modului de viaţă al fiecărei persoane, Cluburile Rotary Bistrița Nosa si Rotary Bistrița derulează Campania “Promenada Inimilor 2020” cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, sub sloganul “ Totul pentru Inima Ta”!”, spune Elena Bărbos, director Comitetul pentru Relații Publice 2020 – 2021 al Roraty Club Bistrița Nosa.

Astfel, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, Cluburile Rotary Bistrița Nosa si Rotary Bistrița organizează sâmbătă, 3 octombrie, ora 17:00, în Parcul municipal Bistrița (intrarea dinspre Sala Polivalentă), o nouă ediție a campaniei ”Promenada Inimilor”, bistrițenii fiind invitați să parcurgă, în pas alergător sau în plimbare, traseu amenajat în urmă cu câțiva ani, cu o lungime de 1,6 km.

Desfășurată în acest an sub sloganul “ Totul pentru inima ta!”, campania este menită să reamintească tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă! Bineînțeles, respectând normele de protecție impuse de pandemia cu SARS-CoV-2! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii. Tu ce faci?”, spune prof. dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie.

Campania de promovare a mişcării, “Promenada Inimilor”, a fost inţiată de către Fundaţia Irlandeză a Inimii și a avut un succes răsunător, fiind implementată în numeroase ţări europene. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți.

FOTO: arhivă