Ioan Monița: ”Sorin Roșu-Mareș a ales să accepte o momeală a premierului Viorica Dăncilă!”

 -  -  1398


 

 

Președintele interimar al ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Monița, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că regretă faptul că Sorin Roșu – Mareș a ales să facă parte în continuare din Guvernul Dăncilă, acceptând propunerea de a reveni pe postul de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, subiect prezentat de Ziar de Bistrița și AICI.

Sorin Roșu – Mareș a ales să accepte această momeală a doamnei Dăncilă, să continue în funcția de secretar de stat. Asta este situația, este decizia dânsului. Am avut o discuție înainte cu dânsul și l-am rugat frumos ca dacă tot are de gând să accepte funcția, să nu pună partidul într-o situație delicată. Putea foarte bine să își dea demisia din partid, dar el a spus că așteaptă să vadă ce decide partidul. Păi oare ce putea să decidă partidul în acest caz?”, a declarat Ioan Monița, într-o conferință de presă. În aceste condiții, conform Statutului, Sorin Roșu-Mareș, îşi va pierde calitate de membru de partid prin radiere.

Totodată, președintele interimar al ALDE Bistrița-Năsăud a recunoscut că situația formațiunii politice nu este una tocmai bună după ieșirea de la Guvernare, dar afirmă că acesta este un bun prilej de a face ”o igienizare” în interiorul partidului.

Este foarte adevărat că partidul nostru nu trece prin cele mai bune și fericite momente ale lui, dar eu sunt convins că tot răul e spre bine. Cu această ocazie are loc și o igienizare a partidului, în care cei mai slabi de îngeri cedează și, deși îmi pare rău să spun, unii foști colegi nu au înțeles mesajul partidului de la cel mai înalt nivel, cu toate că am avut discuții cu dânșii. Dacă partidul le-a oferit totul, în momentul în care partidul decide ceva noi o luăm pe o altă cale. Vreau să vă spun că un partid funcționează după reguli, după statut, nu este ca un SRL sau PFA. În partid există democrație și există voci pro și contra, dar minoritatea se supune majorității, ceea ce unii dintre colegii noștri nu au înțeles. Este destul de trist că unii au ales pentru 2 -3 luni de funcții să iasă, aș spune eu, definitiv din viața politică. Este o realitate. Din păcate, nici noi, cei din județul Bistrița-Năsăud, nu am fost feriți de acest aspect”, a mai adăugat Monița.

Ioan Monița a făcut și câteva precizări față de situația din plan județean legată de continuarea colaborării cu PSD.

E adevărat că județul Bistrița-Năsăud este oarecum aparte față de alte județe. În vreo 37 de filiale județene relația ALDE cu PSD era una foarte proastă. Noi trebuie să recunoaștem că la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu am avut o relație rea, ci una chiar bună cu PSD. Asta și pentru că președintele Emil Radu Moldovan este oarecum atipic pentru PSD. Este excepția care confirmă regula din PSD. Dânsul a înţeles modul cum se face administraţie într-un judeţ, chiar îi mulţumesc public pe această cale, nu doar în numele meu ca preşedinte al ALDE, dar aş putea să-i mulţumesc şi din postura de secretar al Asociaţiei Comunelor din România filiala Bistriţa-Năsăud, pentru că eu nu cred că vreun coleg primar de la PNL sau poate chiar UDMR se poate plânge de o relaţie proastă cu preşedintele Radu Moldovan sau faptul că nu a fost pozitiv în tot ce înseamnă relaţiile administrative cu toate unităţile administrativ-teritoriale din județ”, a mai afirmat Ioan Moniţa.

În aceste condiții, președintele formațiunii politice a completat că județul Bistrița-Năsăud a obţinut o derogare de la Bucureşti, putând astfel continua colaborarea cu PSD în plan local pentru a duce la bun sfârșit proiectele deja începute.

0 notes
523 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *