Ioan Peteleu – noul administrator public al municipiului Bistrița. ”Un om cu experienţă administrativă şi managerială cât se poate de serioasă”

 -  -  21065


Liberalul Ioan Peteleu este noul administrator public al municipiului Bistrița, a anunțat primarul Ioan Turc, care a adăugat că a făcut această nominalizare întrucât Ioan Peteleu este ”un om cu experienţă administrativă şi managerială cât se poate de serioasă”.

”Mă bucur că domnul Ioan Peteleu a venit în echipă, este un om bine cunoscut în Bistriţa, unul dintre liderii de opinie, un om cu experienţă administrativă şi managerială cât se poate de serioasă. Domnul Ioan Peteleu este licenţiat în Marketing, are master în Administraţie Publică, este un specialist în IT recunoscut, lucrează în domeniu de aproximativ 20 de ani, a fost consilier local și viceprimar al municipiului Bistriţa. Cred că are toate acele calităţi care să facă din domnia sa un foarte bun administrator public. Voi fi cât se poate de strâns, exigent. Cer mult, la rândul meu dau foarte mult. (…) Să fim foarte clari, city manager-ul este mâna dreaptă a primarului”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă.

La rândul său, Ioan Peteleu a precizat că, deși această funcție este una cu o ”responsabilitate foarte mare”, consideră că are suficientă experienţă pentru își îndeplini mandatul.

Îmi doresc să realizăm tot ce am propus bistrițenilor în programul de guvernare locală. Sunt un om de echipă, sunt un om determinat, mă consider un om creativ şi cred că împreună putem să facem din acest oraș un oraş atractiv, civilizat, un oraş curat și un oraș în care să ne placă la toţi să locuim”, a precizat Ioan Peteleu.

Potrivit primarului Ioan Turc, noul administrator public al municipiului se va ocupa de Direcţia Tehnică și va supraveghea toate investiţiile pe care municipalitatea le va derula. De asemenea, Ioan Peteleu se va ocupa și de partea de digitalizare a Primăriei Bistrița.

De asemenea, primarul a explicat că pentru funcția de administrator public nu a fost necesară organizarea unui concurs, întrucât, potrivit Codului Administrativ, primarul este cel care numește o persoană în această poziție.

În ceea ce îi privește pe cei doi viceprimari, administrația locală a stabilit că Sorin Hangan se va ocupa de Direcţia de Patrimoniu şi Direcţia de Servicii Publice, în vreme ce viceprimarul Călin Stan va coordona Direcţia de Asistenţă Socială, Direcţia Municipală de Sănătate şi Direcţia de Administrare Pieţe.

2 notes
190 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ioan Peteleu – noul administrator public al municipiului Bistrița. ”Un om cu experienţă administrativă şi managerială cât se poate de serioasă”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *