Ioan Țintean demisionează din funcția de vicepreședinte ALDE și din cea de președinte ALDE Bistrița-Năsăud

 -  -  2111029 

Președintele ALDE filiala Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, care ocupă și funcția de vicepreședinte în cadrul formațiunii politice, a anunțat, joi, că demisionează din cele două funcții, precizând că decizia sa este una definitivă și irevocabilă.

În 9 iunie s-a luat hotărârea ca 37 de organizații și birouri politice teritoriale să fie dizolvate, lucru de care toți membrii Biroului Politic Național Executiv nu au știut nimic. Adică hotărârea a venit din partea președintelui Călin Popescu Tăriceanu, care a supus-o direct în plen și cu care mai apoi Biroul Executiv a fost de acord. Adică, nu ai făcut 5%, ești dizolvat, decizie care mi se pare corectă dacă nu ți-ai îndeplinit target-ul, dar nu e suficientă”, a declarat Ioan Țintean, într-o conferință de presă.

În acest context, Țintean a mai completat că a decis să își depună mandatul de președinte al ALDE Bistrița-Năsăud.

Aici este diferența între cum gândesc eu și ce a făcut președintele, că președinții de filiale rămân în picioare și se dizolvă doar birourile politice teritoriale și apoi în 7 zile, președinții, care sunt intangibili, să propună o altă listă pentru birouri politice interimare. În acest context, eu, în calitate de președinte sunt solidar cu biroul meu județean și astăzi îmi depun mandatul de președinte, pe care i-l transmit președintelui Tăriceanu”, a mai adăugat Țintean.

Ioan Țintean a ținut să explice și care sunt motivele care l-au determinat să ia această decizie.

”De ce fac acest gest? Pentru că această solidaritate dintre mine și Biroul Politic Județean ALDE Bistrița-Năsăud s-a manifestat pe toată perioada de când eu lucrez cu acești oameni. Adică cu oamenii din biroul politic teritorial și cu cei din Organizația ALDE Bistrița-Năsăud am obținut 11% pe județ la alegerile locale, 8% pe țară la alegerile parlamentare și tot cu ei am obținut 4,87% la alegerile europarlamentare. Nu pot să mă desolidariziez de acești oameni cu care am lucrat foarte bine și ei să fie pedepsiți și Țintean nu. Nu mi se pare corect și decent în fața opiniei publice. Mi se pare corect ca președinte al organizației Bistrița-Năsăud să fac acest gest”, a mai completat Țintean.

Ioan Țintean a mai adăugat că hotărârea sa este definitivă și irevocabilă și, în plus, odată cu demisia din funcția de președinte al ALDE Bistrița-Năsăud, renunță și la funcția deținută la nivel central, cea de vicepreședinte al partidului.

21 bookmark
1 notes
754 views
bookmark icon

One thought on “Ioan Țintean demisionează din funcția de vicepreședinte ALDE și din cea de președinte ALDE Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.