Ioan Turc acuză Primăria Bistrița și Consiliul Local că au devenit ”gardă de corp și recuperatori ai Supercom”

 -  -  11360


Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a lansat grave acuzații la adresa Primăriei Bistrița și a Consiliului Local Bistrița, despre care spune că au devenit ”un fel de gardă de corp și de recuperatori” ai companiei de salubrizare Supercom. Acesta mai cere administrației locale din Bistrița să iasă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri. 

”Problema legată de salubritate este extrem de discutată în aceste zile. Constat faptul că Primăria Bistrița și Consiliul Local au devenit pentru Supercom un fel de gardă de corp sau un fel de recuperatori sau de parașută. În loc să discute cu acest operator de pe poziții ferme, să îi impună respectarea contractului în ceea ce privește cantitatea și calitatea lucrărilor prestate, inclusiv colectarea selectivă, Primăria, prin majoritatea PSD, se face preș în fața Supercom, evident în dauna cetățenilor. Cum să accepți majorarea tarifelor mai ales într-o asemena măsură, când tu, în calitate de autoritate publică, ar trebui să sancționezi operatorul pentru proasta executare a contractului. Interesele cui le reprezintă PSD-iștii din Primărie și din Consiliul Local”, a declarat Ioan Turc, înr-o conferință de presă.

Ioan Turc este de părere că soluția la această problemă este ieșirea municipiului din ADI Deșeuri!

Primăria Bistrița are de fapt rol de umplutură în ADI.  Consilierii locali ai PNL au solicitat acest lucru. Solicit și eu, ferm, acest lucru. În plus, să fie limpede, dacă plecăm din ADI Deșeuri nu o să sesizeze nimeni, decât eventual financiar. Acest serviciu atât de important pentru comunitate a fost pus atât în Bistrița, cât și în județ pe baze absolut greșite. ADI Deșeuri e o structură controlată integral de Radu Moldovan și de către PSD. Triplarea prețului este inacceptabilă. Multe familii sau persoane singure nu își vor putea permite să plătească acest preț. Se impune revizuirea de urgență a hotărârii prin care s-a majorat tariful, prin revenirea la tariful anterior, care ar putea fi indexat cu 10, cel mult 20 %”, a mai spus Ioan Turc.

În opinia liderului liberalilor bistrițeni, ”PSD a reușit în acest județ ceea ce nu a reușit nimeni. În cel mai sărac județ din țară, avem printre cele mai mari taxe la salubritate”.  Ioan Turc a dat câteva exemple de tarife percepute în alte zone: Suceava 9 lei/lună/persoană în mediul urban, preț înghețat din anul 2017, Mureș – 9,7/lună/persoană în urban și 1,78 lei/lună/persoană în rural, Baia Mare – 7 lei/lună/persoană în urban.

Sistemul de salubritate trebuie gâțndit din temelie. Supercom trebuie să se gândească foarte serios dacă vrea sau nu să rămână în Bistrița. Dacă Da, să își facă datoria, dacă nu, va pleca. Are timp să se gândească până la vară”, a încheiat Turc.

 

Citiți și:

 

Știați că: SUPERCOM a majorat tarifele cu 50% și a redus frecvența de colectare la câteva luni după licitație? Acum, compania prietenă cu PSD amenință cetățenii: dacă NU se colectează selectiv, îi lasă cu gunoiu-n poartă!

1 notes
485 views
bookmark icon

One thought on “Ioan Turc acuză Primăria Bistrița și Consiliul Local că au devenit ”gardă de corp și recuperatori ai Supercom”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *