Ioan Turc: Am propus ca mall-urile care au magazine cu intrări proprii să se redeschidă din 15 mai

 -  -  1340

Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a anunțat că a propus redeschiderea, începând cu data de 15 mai, a galeriilor comerciale în care magazinele au intrări proprii, așa cum este și cazul celor de la Bistrița.

Liderul liberalilor bistrițeni susține că a luat parte la o serie de discuții cu privire la măsurile de relaxare și de repornire a economiei, măsuri care ar urma să fie luate începând cu data de 15 mai. În acest context, Ioan Turc a precizat că făcut și o propunere cu care premierul Ludovic Orban a fost de acord.

Aseară, la întâlnirea săptămânală online cu colegii liberali din Biroul Politic Național, în cadrul discuțiilor despre măsurile de relaxare care urmează a fi luate, am propus ca mall-urile care au magazine complet decomandate, cu intrări proprii direct din stradă, cum sunt cele de la Bistrița, să se redeschidă începând cu data de 15 mai. Premierul a fost de acord, revenirea la program normal a acestui sector comercial fiind importantă pentru economie, pentru antreprenori și angajați, dar și pentru confortul urban”, a spus Ioan Turc.

Totodată, liberalul din Bistrița-Năsăud a mai precizat că va fi soluționată și problema privind accesul copiilor învățământul online.

”O veste bună a venit și pentru copiii și profesorii care au nevoie de soluții tehnice pentru învățământul online. Guvernul va cumpăra tablete, pe care le va distribui, prin inspectoratele școlare, tuturor celor care le așteaptă”, a mai spus Turc.

Legat de acest aspect, numai la nivelul județului Bistrița-Năsăud, peste 7.000 de elevi de ciclu primar, gimnazial și liceal nu pot participa la orele desfășurate în mediul online pentru că fie nu au acces la internet, fie nu au dispozitivele necesare. 

0 notes
465 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *