Ioan Turc: ”Bistriţenii vor avea teatru. Am discutat deja cu artişti consacraţi”

Municipiul Bistriţa, care luna viitoare va găzdui cea de-a 30-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, va avea şi teatru, a anunţat primarul Ioan Turc.

Într-o conferință de presă, edilul Bistriței a afirmat că Premiile UNITER reprezintă un bun prilej de a pregăti publicul bistriţean pentru deschiderea viitorului teatru municipal.

”Cu acest prilej, practic, pregătim publicul bistriţean pentru deschiderea teatrului municipal. Vom reface organigrama Palatului Culturii, avem un asemenea proiect de hotărâre pentru şedinţa ordinară de Consiliu Local din această lună. Bistriţenii vor avea teatru. Pentru acest proiect, am discutat cu artişti consacraţi, cu artişti renumiţi în plan naţional, în plan internaţional. Am discutat cu Radu Afrim, cu Adrian Titieni”, a declarat Ioan Turc.

Cea de-a 30-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc în data de 4 iulie.

Gala va începe la ora 21:00, va fi precedată de primirea invitația pe covorul roșu din fața Palatului Culturii. Este ediția cu numărul 30 și este dedicată regretatului actor Ion Caramitru. Am avut această inițiativă pentru ca bistrițenii iubitori de cultură să aibă prilejul să intre în legătură cu lumea bună a teatrului românesc chiar la ei acasă, dar și pentru promovarea orașului la nivel național”, a completat primarul.

Primarul a precizat că gala va fi transmisă live pe TVR și TVR Internațional, dar va putea fi urmărită şi de pe un ecran care va fi montat în zona Palatului Culturii, unde vor fi amplasate și aproximativ 500 de scaune.