Ioan Turc: Canalizație pentru rețeaua de internet și telefonie, fibră optică și trotuar nou, în lucru pe strada Gheorghe Șincai!

 -  - 


Primarul Bistriței, Ioan Turc, anunță că lucrările pe strada Gheorghe Șincai, executate în cadrul proiectului ”Linia Verde”, continuă în această perioadă. 

”Canalizație pentru rețeaua de internet și telefonie, fibră optică și trotuar nou, în lucru pe strada Gheorghe Șincai! În cadrul proiectului „Linia Verde”, pe tronsonul aferent străzii Gheorghe Șincai, unde a fost înlocuit deja carosabilul și urmează turnarea stratului de uzură, momentan se execută lucrări de instalare a fibrei optice și a canalizației pentru internet și telefonie, după care va fi amenajat un nou trotuar cu pavaj de piatră naturală. Intervențiile constructorului pe acest sector respectă graficul și sunt prevăzute a se încheia în câteva săptămâni”, a transmis primarul Ioan Turc, care a efectuat o vizită pe șantier.

Proiectul ”Linia Verde” prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii Dornei, Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. Pe lângă crearea rutei noi de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, se prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, spațiilor verzi și amenajarea unor piste pentru cicliști. În proiect este prevăzută și achiziția unor autobuze electrice și a unor stații de încărcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului. Inițial, valoarea totală a proiectul “Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid sau normă de poluare redusă” a fost de 12,8 milioane de euro, în această sumă fiind prevăzută și achiziția autobuzelor electrice, dar bugetul a fost mărit cu încă aproximativ 2 milioane de euro.

Loading

bookmark icon