Ioan Turc: ”Cum va reuși Supercom să își desfășoare activitatea după ce va fi obligat să aibă un tarif mai mic decât cel majorat din nou?”

 -  -  7387


Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, și-a exprimat, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare, punctul de vedere cu privire la majorarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare asigurate de compania Supercom. Liberalul nu înțelege cum este posibil acest lucru în condițiile în care sistemul cu containere semiîngropate ”este prost”.

Zilele trecute, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a ținut ritos să ne dea o “veste bună” cum că, în ce privește activitatea de salubrizare, “a trecut ce a fost mai rău și mai mult”, dar și că “mai avem de așteptat puțin”. Asta deși tocmai se votase o nouă majorare a tarifelor operatorului Supercom, deși se recunoscuse că sistemul cu containere semiîngropate implementat cu succes tot în mandatul lui Radu Moldovan “este prost”, deși din septembrie 2016 nu avem un operator desemnat prin licitație, ci doar prin prelungirea de 9 ori a termenului în care Supercom poate activa prin desemnare directă” a afirmat Turc. 

Liderul liberalilor bistrițeni a precizat că nu înțelege nici explicația potrivit căreia majorarea tarifelor este justificată de faptul că a scăzut numărul utilizatorilor casnici.

”Mai lipsea ca Radu Moldovan să scoată din joben și vinovații pentru situația deloc curată în care se scaldă județul de atâta vreme, sub oblăduirea sa și a directorului la fel de direct desemnat Pavel Plăian de la ADI Deșeuri. Nicio explicație pentru notele de fundamentare ce frizează absurdul prin care Supercom solicită mereu majorarea tarifelor de salubrizare, argumentând prin contradicții flagrante de genul “a scăzut cu 14.000 de persoane numărul utilizatorilor casnici din urban, dar au crescut cantitățile de deșeuri colectate”! Cum, prin ce minune statistică suntem mult mai puțini, dar aruncăm mai multe deșeuri?” a mai arătat Turc.

Noile tarife aprobate de Consiliului Județean Bistrița-Năsăud sunt valabile doar până la data de 4 martie, dată de la care se va introduce un tarif mai mic. ”Adevărata fantasmagorie abia urmează. Ne mirăm cu toții cum va reuși Supercom să își desfășoare activitatea după ce va fi obligat să aibă un tarif mai mic decât cel majorat din nou. Culmea, cu 11,46 lei, operatorul abia e pe linia de plutire, dar suntem asigurați că va fi mult mai performant la tariful de 7 lei ce îî va fi impus din 4 martie, odată cu intrarea în vigoare a contractului pe 5 ani” mai spune Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud mai susține că în alte municipii reședință de județ tarifele sunt mult mai mici. ”Pentru conformitate, în Alba Iulia taxa de salubrizare e de 7,7 lei/ persoană/ lună, în Sibiu e de 7,89 lei, iar în Cluj-Napoca e de 7,1 lei! În plus, locuitorii municipiilor amintite nu au parte de peisajul sinistru al “cazematelor” insalubre, pe care, cel puțin până la finalul lui 2020, bistrițenii și conjudețenii noștri vor fi obligați să le suporte. Dacă le găsește Radu Moldovan & Co vreo utilizare, “vom vedea”, după cum singur își enunță planurile de viitor…” a adăugat Ioan Turc.

7 bookmark
0 notes
112 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.