Ioan Turc despre reparațiile de pe străzi: ”Ceea ce se întâmplă acum e o intervenție de primă urgență. Lucrările de anvergură urmează să se facă după ce dăm în exploatare noua stație de asfaltare”

 -  -  2


Primăria Bistrița a dat startul programului de reparații pe străzile din oraș, dar primarul Ioan Turc a subliniat că lucrările care se execută în prezent în municipiu sunt intervenții în primă urgență și nu lucrări de anvergură, acestea urmând să înceapă în momentul în care va fi dată în exploatare noua stație de asfaltare achiziționată de municipalitate.

Vreau să vă asigur de faptul că am cumpărat o stație de asfaltare pentru a rezolva problema infrastructurii rutiere din Bistrița. Ceea ce se întâmplă acum e o intervenție de primă urgență. Lucrările de fond urmează să se facă de anul acesta, după ce dăm în exploatare noua stație de asfaltare. Avem în vedere tot ce înseamnă străzi în oraș”, a spus primarul Ioan Turc în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Bistrița.

Edilul a mai explicat că se analizează posibilitatea ca lucrările ce se vor efectua după darea în exploatare a noii stații să se facă și pe timpul nopții.

Ne dorim – și am avut deja discuții cu colegii noștri de la DSP – ca lucrările de fond, lucrările de anvergură care se vor executa în oraș să se facă și noaptea. Însă intervențiile de primă urgență le facem ziua, dar vom prinde cu societățile care vor câștiga licitațiile și această clauză de lucru pe timp de noapte, iar DSP-ul va lucra pe timp de noapte. Trebuie să identificăm soluția pentru a îi plăti pe oamenii care vor lucra noaptea, dat fiind faptul că acest lucru obligatoriu trebuie făcut”, a adăugat Ioan Turc.

Primarul a menționat că municipalitatea a început mai târziu intervențiile în oraș pentru că temperaturile au fost negative. ”Asta este situația. Dacă am fi făcut lucrări și valabilitatea sau calitatea ar fi fost una scurtă și precară, oamenii, pe bună dreptate, s-ar fi supărat că irosim banii publici”, a mai spus primarul, care a completat că marcarea străzilor se va face după ce lucrările de reparații vor fi finalizate.

Programul de reparații pe străzile din municipiul Bistrița a început la data de 28 martie, intervențiile fiind împărțite pe mai multe loturi. Lucrările se desfășoară după următorul program: 

De asemenea, municipalitatea va interveni și pe drumurile de pământ care au situația juridică clarificată, dar nu va mai merge pe pietruirea acestora, ci analizează o altă soluție.

”Piatra nu mai este o soluție. A fost ani de zile o soluție, dar oamenii au alte așteptări. De aceea, în momentul de față căutăm o soluție care să dea satisfacție. Mă refer la blocaj de piatră cu un material compozit în care se adaugă anumite substanțe, anumiți polimeri care închid drumul, dând astfel o perioadă de valabilitate mare drumului și o calitate bună. Perioada de garanție ar fi de aproximativ 3 ani de zile, iar prețul mult mai mic decât o asfaltare și eu cred că acest tip de lucrări vor putea fi realizate și din capitolul reparații, nu doar din cel de investiții care presupune studii de fezabilitate, proiecte tehnice. Un coleg de-al meu s-a deplasat la Bacău pentru a vedea niște drumuri făcute cu această tehnologie. Am înțeles că și la Târgu Mureș este o firmă care face astfel de drumuri, deci suntem pe punctul de a ajunge la o concluzie”, a mai spus Ioan Turc.

În legătură cu săpăturile din oraș asupra cărora nu s-a mai intervenit, primarul a solicitat furnizorilor de utilități să intervină de urgență pe toate culoarele de mobilitate unde urmează ca municipalitatea să facă lucrări.

2 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.