Din Bistrita

Ioan Turc: ”Este de neimaginat ca și vechea Sală Polivalentă să fie transmisă tot în administrarea Consiliului Judeţean. Nu pot fi de acord cu acest lucru”

 -  - 


Primarul Bistriței, Ioan Turc, spune că nu poate fi de acord ca vechea Sală Polivalentă din municipiu să fie preluată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, mai ales în condițiile în care administrația județeană se va ocupa de noua Sală Polivalentă, obiectiv de investiții construit cu fonduri guvernamentale în Unirea.

Am discutat în luna martie, la Bucureşti, cu ministrul Sportului şi i-am spus foarte clar că suntem interesaţi de preluarea Sălii Polivalente. Domnul ministru mi-a spus la acel moment că există un proiect de descentralizare care prevede ca sălile polivalente să fie transmise în administrarea municipiilor, iar taberele școlare să fie transmise în administrarea consiliilor judeţene. În condiţiile în care pentru Consiliul Judeţean, Compania Națională de Investiții taman termină o sală de sport nouă, deci ea este realizată nu din banii ai Consiliului Județean, ci din bani ai Guvernului României, prin CNI, eu cred că este de neimaginat ca și vechea Sală Polivalentă să fie transmisă tot în administrarea Consiliului Judeţean. Să fim serioşi, nu pot fi de acord cu acest lucru”, a declarat loan Turc într-o conferinţă de presă.

Edilul Bistriței a adăugat că administrația locală urmează să facă și demersuri legale pentru a prelua vechea Sală Polivalentă.

Eu l-am informat pe domnul ministru de intenția noastră. Nu am făcut deocamdată o cerere către Ministerul Sportului pentru transmiterea în administrare a sălii pentru că aşteptăm ca ministerul să finalizeze proiectul de descentralizare. În condiţiile în care am văzut că intenţia Consiliului Județean este să preia în administrare şi sala veche, am transmis o adresă domnului ministru, am făcut tot ceea ce trebuie făcut. O să o trecem proiectul și prin Consiliul Local într-o etapă viitoare. Mi s-a părut esenţial să-I informez în scris pe domnul ministru cu privire la intenția de preluare în administrare a sălii”, a mai spus Ioan Turc.

Întrebat dacă a purtat discuții cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, pe această temă, primarul Bistriței a răspuns: „Surprinzător, nu am avut o discuţie pe această temă. Aş fi aşteptat ca o discuţie să aibă loc, în condiţiile în care intenţia de preluare în administrare a sălii e cât se poate de clară și a existat și un proiect de hotărâre la precedenta ședință de CJ. Cred că investim suficient în sport astfel încât, în calitate de municipiu reședință de județ, să pretindem ca, pe fondul unui proiect de descentralizare, vechea Sală Polivalentă, aflată în centrul oraşului, să fie transmisă în administrarea Primăriei ca să o reabilităm”.

Primarul Bistriţei a făcut câteva precizări și în legătură cu Stadionul Jean Pădureanu”: „Am retrimis evaluatorului documentele pentru că, dintr-o analiză sumară, din punctul nostru de vedere, au rezultat nişte mici neconcordanţe tehnice. Aşteptăm ca evaluatorul să ne trimită documentaţia revizuită, după care imediat vom invita lichidatorul la discuţii, în ideea de a găsi o soluţie pentru cumpărarea stadionului”.

170 views
bookmark icon

One thought on “Ioan Turc: ”Este de neimaginat ca și vechea Sală Polivalentă să fie transmisă tot în administrarea Consiliului Judeţean. Nu pot fi de acord cu acest lucru”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.