Ioan Turc îi cere inspectorului şcolar general Camelia Tabără să reprezinte interesele Liceului Agricol Bistriţa şi nu interese de partid!

 -  -  21126


Preşedintele Partidului Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a vorbit astăzi, într-o conferinţă de presă, despre proiectul lansat recent de viceprimarul Cristian Niculae, care prevede acordarea de loturi pentru case tinerilor din Bistriţa care doresc să îşi construiască propria locuinţă.

Liberalul bistriţean a criticat în primul rând zona aleasă de viceprimarul Niculae pentru demararea acestui proiect. Ioan Turc susţine că o mare parte din acest teren ar aparţine Liceului Agricol Bistriţa şi ar trebui utilizat în scop didactic.

Cea mai mare parte a suprafeţei vizate de viceprimarul Niculae se află în extravilanul municipiului Bistriţa. Doar aproximativ 10 hectare din întreaga suprafaţă propusă sunt în intravilan. Nu există nici un fel de reţea, nici de apă-canal, nici de curent, nici de gaze. De asemenea, o mare parte din suprafaţă este fânaţ. În baza regimului juric al fânaţului, nu poţi să extragi, să preiei o zonă de fânaţ fără a pune la dispoziţie o zonă echivalentă. De asemenea, o mare parte din acest teren aparţine Liceului Agricul Bistriţa.  Am văzut-o la lansarea proiectului pe doamna inspector general Camelia Tabără. O întreb de această cale de ce nu reprezintă interesele Liceului Agricol? De ce nu reprezintă interesele şcolii agricole? Eu vă invit politicos doamna Tabără să faceţi acest lucru, să vă ocupaţi de şcoală, să vă ocupaţi de învăţământul agricol, pentru că Bistriţa a avut învăţământ agricol de calitate. Pe terenul respective care aparţine şcolii agricole, ar trebui ca elevii să înveţe să facă legumicultură, pomicultură, să se folosească acest teren în interes didactic, nu pentru case” a declarat Ioan Turc.

btrhdr

Liberalul bistriţean a vorbit şi despre propunerea pe care PNL Bistriţa-Năsăud a făcut-o către Primăria Bistriţa, şi anume, aceea de a pregăti loturi de teren în zona Wonderland, unde consideră că există toate condiţiile necesare pentru dezvoltarea oraşului.

Noi am propus o zonă în Dealul Cocoşului sau Wonderland, acolo unde comunitatea, noi toţi, cheltuim milioane de euro pentru a duce toate utilităţile şi unde avem toate condiţiile pentru a dezvolta oraşul pe termen lung. Oportunitatea de a oferi tuturor celor care doresc până la 3.000 de loturi pentru case este una cât se poate de reală” a mai ad[ugat Ioan Turc.

Preşedintele PNL B-N, consideră că aşa cum beneficiarii unui astfel de proiect vor fi oamenii, locuitorii municipiului, în opinia sa, tot ei ar trebui să se pronunţe în privinţa amplasamentului. Liberalul Turc crede că este oportună o consultare publică pe acest subiect.

2 notes
251 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ioan Turc îi cere inspectorului şcolar general Camelia Tabără să reprezinte interesele Liceului Agricol Bistriţa şi nu interese de partid!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *