Ioan Turc îi contrazice pe cei de la MIS Grup. ”Compania și-a asumat, printr-un grafic de execuție, finalizarea lucrărilor până la data de 31 decembrie 2023”

 -  - 


Primarul Ioan Turc îi contrazice pe reprezentanții companiei MIS Grup, care au afirmat recent că au aflat din presă de faptul că trebuie să finalizeze lucrările în cadrul proiectelor Linia Verde și Axa de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului până la finalul anului și care susțin că termenul ar fi cu totul altul. 

”Am citit și eu ceea ce MIS Grup a transmis în spațiul public. Sunt o serie întreagă de inadvertențe și vreau ca să clarific bine acest aspect. MIS Grup și-a asumat, printr-un grafic de execuție, finalizarea lucrărilor până la data de 31 decembrie 2023, adică până la finalul acestui an. Au avut loc mai multe întâlniri la Primăria Bistrița în care s-au discutat aspecte legate de graficul de realizare a lucrărilor, în așa fel încât ele să fie finalizate în termen. Am avut întâlniri inclusiv cu ADR Nord-Vest, la care au participat reprezentanții MIS Grup, cu vizită în teren. Am avut un schimb de adrese, de documente pentru că administrația publică se face prin documente asumate în scris, nu se face pe declarații. Deci faptul că MIS a auzit din presă că ar fi vorba despre un termen devansat, să fiu scuzat. Nu vreau ca să escaladez polemica. Nici nu ar avea ce să caute polemica în această materie pentru că documentele există. Ele sunt scrise negru pe alb, oricând pot fi puse la dispoziție. Imediat după ce s-a semnat contractul pentru lucrările de pe axe, s-a venit cu un grafic de realizare a lucrărilor, grafic care, în mod obligatoriu, trebuie să țină cont de exigențele finanțatorului. ADR Nord-Vest a spus-o clar. Lucrările trebuie finalizate până la 31 decembrie 2023, fapt pe care MIS l-a înțeles. Există chiar și declarații date în spațiul public de reprezentanți ai MIS Grup care pot fi găsite foarte ușor, declarații făcute anul trecut, prin care afirmă foarte clar că își asumă finalizarea lucrărilor mai repede, această exigență nefiind un moft, ci fiind dictată obiectiv de finanțator”, a declarat primarul Ioan Turc, într-o emisiune la AS-TV.

Linia Verde și Reconfigurarea axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului sunt două din marile proiecte de  mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu finanţare europeană. În ambele proiecte lucrările sunt executate compania MIS Grup.

Poziția MIS Grup cu privire la aceste lucrări poate fi consultată mai jos:

MIS Grup vine cu clarificări în legătură cu lucrările pe care le realizează în Bistrița

Vizualizări 1,100 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.