Ioan Turc: ”În situația în care vom ajunge la un acord, PMP poate să obțină o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean, dar nu și una de viceprimar la Primăria Bistrița”

 -  -  52176


Partidul Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud ar putea obține o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean, dar nu și una de viceprimar la Primăria Bistrița, spune liderul Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, recent ales în funcția de primar al municipiului Bistrița.

În emisiunea ”IMPACT” de la AS-TV, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a declarat că negocierile cu PMP în plan local încă nu s-au încheiat, dar speră ca la finalul acestora să se încheie un acord de colaborare între cele două formațiuni politice, acord care să ducă la formarea unor majorităţi de dreapta în Consiliul Județean şi în consiliile locale. 

”Am avut două runde de negociere cu cei de la PMP. Urmează să continuăm pe aceeași linie și sper ca la finalul negocierilor să reușim să încheiem un acord prin care, atât la nivelul Consiliului Județean, cât și la nivelul unor unități administrativ-teritoriale din județ, să avem parteneriate pentru constituire de majorități și pentru promovarea unui set de politici locale în acord cu ceea ce vor oamenii, pentru că despre asta este vorba de fapt”, a declarat Ioan Turc la AS-TV.

Întrebat dacă ar exista șansa ca PMP să obțină un post de viceprimar al Bistriței și unul de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în situația în care se va încheia și la nivel local un protocol de colaborare între cele două partide, Ioan Turc a răspuns că șansa există doar în ceea ce privește postul de vicepreședinte.

Viceprimar la municipiu nu, pentru că avem o înțelegere pre-electorală, avem o alianță cu USR-PLUS, iar prin prevederile acestei alianțe, a acordului care a stat la baza constituirii alianței, am stabilit că un viceprimar va fi susținut de către PNL pentru USR-PLUS. În ceea ce privește Consiliul Județean, răspunsul este da. În situația în care vom ajunge la un acord, ținând cont de modul în care arată astăzi componența Consiliului Județean, adică 12 consilieri PNL, 4 ai PMP, împreună putem avea o majoritate care să permită gestionarea unui gen de politică de altă natură, a unei politici mult mai aplicate, în așa fel încât oamenii să simtă că într-adevăr s-a schimbat ceva”, a mai spus Ioan Turc.

Reamintim că liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că partidul este deschis negocierilor pentru a forma majorități în Consiliul Județean şi consiliile locale, PNL fiind prima opțiune în încheierea unui acrod în acest sens, dar a venit cu o serie de solicitări către liberali, așa cum Ziar de Bistrița a prezentat:

5 notes
1301 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ioan Turc: ”În situația în care vom ajunge la un acord, PMP poate să obțină o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean, dar nu și una de viceprimar la Primăria Bistrița”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *