Ioan Turc: ”Mă voi uita cu foarte mare atenție peste organigrama Primăriei Bistrița. Multe dintre direcții și servicii au fost constituite pentru a hrăni o anumită clientelă”

 -  -  41924Primarul nou ales al municipiului Bistrița, Ioan Turc, spune că una dintre primele măsuri pe care le va lua după depunerea jurământului vizează studierea cu ”foarte mare atenție” a organigramei instituției. Noul edil afirmă că există nepermis de multe direcții și servicii în Primăria Bistrița, multe dintre acestea fiind înființate ”pentru a hrăni o anumită clientelă”.

Eu am spus-o și în campania electorală, întrebat fiind ce părere am despre organigrama Primăriei Bistrița, că sunt foarte multe poziții de directori, adică sunt multe direcții și sunt foarte multe servicii – vreo 38 de servicii și vreo 20 de direcții. Nu cred că Primăria municipiului Bistrița are nevoie de o paletă atât de vastă de servicii și direcții. Eu cred că multe dintre ele au fost constituite artificial, pentru a hrăni o anumită clientelă. Cred că ceea ce așteaptă oamenii sunt investițiile în acele domenii așteptate de foarte, foarte mulți ani de zile. Primăria municipiului Bistrița nu are voie să își permită să fie un consumator de resurse. Primăria municipiului Bistrița trebuie să asigure suportul pentru acele investiții care să îi valideze până la urmă existența”, a declarat Ioan Turc în emisiunea ”Impact” de la postul local de televiziune AS-TV.

Astfel, noul primar spune că își propune să studieze organigrama instituției publice cu foarte mare atenție și să o simplifice.

”Mă voi uita cu foarte mare atenție peste organigrama Primăriei Bistrița și în ceea ce privește direcțiile și serviciile voi urmărio o simplificare categorică. Vom avea mult mai puține servicii și mult mai puține direcții. Asta nu înseamnă că oamenii trebuie să se teamă. Până la urmă, atunci când esti ales, când ai suportul unui mare număr de oameni, ai obligația de a fi în primul rând corect. Nu am făcut campanie spunând că voi adăuga alte direcții și servicii, pe lângă cele care sunt, dimpotrivă, am făcut campanie vorbind despre rolulul Primăriei municipiului Bistrița de administrator bun al problemelor cetățenilor”, a mai adăugat Ioan Turc.

În plus, noul primar își propune să modifice programul de lucru în cazul funcționarilor de la direcțiile care lucrează în mod direct cu cetățenii.

Simplificare este răspunsul meu. Simplificare, eficientizare, transparentizare, program de lucru de la ora 7 dimineata la ora 7 seara, în schimburi. Am spus-o și în campanie electorală, respectarea legislației muncii nu este opțională. În schimb, cred că voi găsi suficient de mulți oameni care să agreeze această formulă de program, mai ales în condițiile în care există și familii tinere în Primăria Bistrița. (…) E bine și pentru comunitate, pentru că a îți lua ore libere de la locul de muncă pentru a îți rezolva probleme în Primărie, în condițiile în care informatizarea serviciilor Primăriei încă rămâne un deziderat, nu cred că este formula corectă. Resursa umană din Primărie este suficient de mare încât să ne permită ca pe acele servicii care sunt interfață cu cetățeanul să mergem pe un gen de program așa cum l-am specificat, adică de la 7 dimineața până seara la 7”, a mai prcizat sursa citată.

Pe de altă parte, Ioan Turc a precizat că va înființa și puncte de lucru ale Primăriei Bistrița în localitățile aparținătoare. În plus, va veni și cu un program de asigurare a unor servicii sanitare de bază pentru cetățenii din cartierele municipiului.

4 notes
1049 views
bookmark icon

3 thoughts on “Ioan Turc: ”Mă voi uita cu foarte mare atenție peste organigrama Primăriei Bistrița. Multe dintre direcții și servicii au fost constituite pentru a hrăni o anumită clientelă”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net