Ioan Turc: ”Măsurile treptate de relaxare a restricțiilor sunt un pas important pentru revenirea țării și a tuturor comunităților la normalitate”

 -  -  1065


Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, este de părere că măsurile de relaxare a restricțiilor, care vor intra în vigoare treptat, începând de sâmbătă, 15 mai, sunt un pas important pentru revenirea țării și a tuturor comunităților la normalitate. Cu toate acestea, liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud face un apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și subliniază că, deși unele restricții vor fi eliminate, acest lucru nu înseamnă că pandemia a trecut.

Măsurile treptate de relaxare a restricțiilor, anunțate să intre în vigoare de mâine, sunt un pas important pentru revenirea țării și a tuturor comunităților la normalitate. Cele mai importante dintre ele sunt renunțarea la obligativitatea purtării măști în spațiile deschise, cu excepția piețelor, târgurilor și spațiilor destinate mijloacelor de transport. Se renunță la restricțiile de circulație pe timpul nopții sau la limitarea funcționării unor magazine. Ne bucurăm, mă bucur, dar, în același timp, fac și un apel la responsabilitate. Scăderea incidenței și a ratei de infectare nu înseamnă că am scăpat de pandemie, nu înseamnă că totul se întâmplă ca și înainte de pandemie”, a spus Ioan Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud completează că, în condițiile în care oamenii vor respecta în continuare măsurile și regulile anunțate de autorități, vor exista și alte măsuri de relaxare.

Totodată, Ioan Turc a ținut să mulțumească românilor și celor implicați în lupta împotriva COVID-19 pentru efortul făcut în toată această perioadă dificilă pentru țară și locuitorii ei.

E salutar efortul făcut de toți românii, de corpul medical, de personalul auxiliar. A fost un efort colectiv, uriaș. Într-un cuvânt, am reușit să fim solidari și am reușit să trecem peste ceea ce a fost mai greu. Îi felicit și le mulțumesc cu deferență bistrițenilor pentru modul exemplar în care s-au comportat în toată perioada de restricții. Am demonstrat că suntem o comunitate de oameni civilizați, responsabili, de care eu, și în calitatea mea de primar al municipiului, sunt mândru. Am toate motivele să fiu mândru”, a completat Turc.

0 notes
190 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *