Ioan Turc: Din 10 decembrie nu va mai exista tren direct între Bistrița și București. Solicitare către Radu Moldovan

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că, începând cu data de 10 decembrie, când va intra în vigoare noul mers al trenurilor, nu va mai exista tren direct între Bistrița și București. În aceste condiții, edilul Bistriței i-a transmis un mesaj public președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prin care îi cere acestuia să facă demersuri către Ministerul Transporturilor pentru ca Bistrița să nu fie afectată de noul mers al trenurilor.

O problemă pe care țin să o semnalez: începând cu noul mers al trenurilor de călători, care va intra în vigoare în 10 decembrie anul curent, nu va mai exista tren direct între Bistrița și București. Grupa de vagoane Bistrița-Nord – București Nord, care se atașează acum în stația Sărățel la trenul Interregio 1642, Baia Mare-București, va fi scoasă. Îi solicit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care este coleg de partid cu ministrul Transporturilor, să depună toată diligențele pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Suntem municipiu reședință de județ, nu suntem o comună. Deci, domnule Moldovan, făceți-vă datoria de bistrițean!”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul a completat: ”Dacă ministrul Transporturilor era la partidul din care fac eu parte, nu transmiteam un asemenea mesaj, rezolvam problema singur, nemijlocit. Voi mai discuta pe acest subiect, dar cu altă ocazie. Aștept să văd ce se întâmplă. E o problemă de interes public, de aceea mesajul e public, nu la telefon, nu prin SMS, nu prin e-mail. Acum te urci din Bistrița în vagoanele de București și cobori în București. Altminteri, dacă se scot aceste vagoane, te urci cu valiza într-un tren care ajunge la Sărățel, cobori la Sărățel și urci apoi în trenul de București”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *