Primăria va acorda tichete sociale pentru alimente și medicamente. Ioan Turc: ”Modernizăm și asistența socială!”

 -  -  7


Primăria municipiului Bistrița a întocmit un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unor tichete sociale pentru alimente și medicamente, înlocuind astfel varianta preferată de vechea administrație, prin care persoanele vârstnice și vulnerabile erau nevoie să stea la cozi pentru a beneficia de pachete cu alimente.

”De azi, am introdus în consultare publică proiectul de hotărâre privind acordarea unor tichete sociale pentru bunuri alimentare și medicamente persoanelor aflate în situaţii deosebite, pentru prevenirea și combaterea sărăciei și riscului de excluziune socială. Aceste tichete valorice ar urma să înlocuiască plasele cu alimente oferite ani de-a rândul de fosta administrație, persoanele vulnerabile și pensionarii fiind expuși unor situații incomode și umilitoare, precum statul la coadă și căratul unor plase grele cu produse, dintre care unele, cum ar fi kilogramele de zahăr, poate nu le erau chiar indicate”, a declarat primarul Ioan Turc.

Potrivit acestuia, noul program, intitulat ”Alimente și medicamente”, respectă prevederile legii cu privire la asistenţa socială.

Prin intermediul programului, aceleași categorii de persoane care beneficiau de vechiul ajutor ar urma să primească anual tichete sociale în valoare de 120 de lei pentru alimente și 80 lei pentru medicamente.

”Oamenii vor putea să aleagă liber ce își procură cu tichetele de câte 10 lei fiecare. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul Primăriei, secțiunea Monitorul Oficial, dar și la Centrul de Relații cu Publicul de pe strada Gheorghe Șincai, numărul.2. Cei interesați vor putea formula propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare până la data de 28 februarie. Toate acestea se pot transmite în scris, la sediul Primăriei municipiului, sau pe adresa de e-mail primaria@primariabistrita.ro”, a mai adăugat Ioan Turc.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.