Ioan Turc: ”Municipalitatea este pregătită pentru apariția ninsorilor și poleiului, iar toate situațiile de natură să îngreuneze circulația în această iarnă vor avea răspuns în timp util”

 -  -  969


Primăria Bistrița a stabilit un nou program de intervenție pentru asigurarea acțiunilor de deszăpezire și combatere a poleiului pe raza municipiului, a anunțat primarul Ioan Turc. Noul program va fi valabil până în luna martie a anului viitor.

Astfel, la Direcția de Servicii Publice s-au constituit două formații, cu utilajele necesare, care vor lucra în două schimburi, de luni până vineri, între orele 05.00-13.00 și 13.00-21.00. În cursul nopții, în intervalul orar 21.00-05.00, dar și în weekend și la sărbătorile legale, una dintre cele două formații va asigura permanența de la domiciliu și va interveni în caz de nevoie. De asemenea, de luni până duminică, între orele 21.00-05.00, personal din cadrul Direcției de Servicii Publice va efectua permanență la baza de deszăpezire de pe strada Victor Babeș nr. 28”, a explicat primarul Ioan Turc.

Edilul a adăugat că, pentru înlăturarea zăpezii în timp cât mai scurt, municipiul a fost împărțit în 20 de zone, fiind cuprinse inclusiv drumurile care fac legătura spre Ghinda și Slătinița, dar și străzile din localitățile componente Sărata, Viișoara, Sigmir, Ghinda, Unirea și Slătinița.

Vor fi gata de intervenție 21 de muncitori și vor fi disponibile 30 de utilaje (24 proprii și 6 închiriate): 15 mașini dotate cu lamă de deszăpezire (14 au și sărăriță), o autocisternă cu lamă și rezervor pentru împrăștiat clorură de calciu, 7 tractoare dotate cu gredere semipurtate (4 cu rezervor pentru clorură de calciu, 3 cu sărăriță), două autocisterne pentru împrăștiat clorură de calciu, un autogreder, două buldoexcavatoare cu cupă și două încărcătoare frontale. 1.333 tone de sare și 128 de tone de clorură de calciu sunt pe stoc momentan, cu posibilitatea de suplimentare în caz de necesitate.

”Prin urmare, municipalitatea este pregătită pentru apariția ninsorilor și poleiului, iar toate situațiile de natură să îngreuneze circulația în această iarnă vor avea răspuns în timp util”, a încheiat primarul Ioan Turc.

0 notes
94 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *