Ioan Turc: ”Nu putem discuta despre revenirea la normalitate fără o imunizare în masă a populației”

 -  -  1064


Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, primarul Ioan Turc, a făcut apel la bistrițeni să se vaccineze împotriva COVID-19, afirmând că, în opinia sa, nu se poate discuta despre revenirea la normalitate până când nu va exista o imunizare în masă a populației.

”Fac un apel care ține de revenirea la normalitate. Campania de vaccinare trebuie să meargă înainte și cred că oamenii au obligația să înțeleagă că nu putem discuta despre revenirea la normalitate fără imunizarea în masă, care se poate face și prin vaccinare”, a spus, vineri, într-o conferință de presă, liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud.

În opinia președintelui PNL Bistrița-Năsăud, populația trebuie să asculte sfaturile specialiștilor și să urmărească exemplele pozitive din alte țări.

Suntem în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, care se referă la populația generală. De acum, mingea e în terenul nostru, al fiecăruia dintre noi. Trebuie să depășim orice fel de prejudecăți, trebuie să îi ascultăm pe specialiști, să ne uităm la experiența statelor care se află înaintea noastră, care au pornit după noi, dar acum se află înainte noastră. Asta nu pentru că românii sunt mai altfel decât alte națiuni, ci pentru faptul că, spre deosebire de alte țări, în România, calitatea mesajului pro-vaccinare în România a fost una slabă și acoperită de trompete. De aceea exemplele pozitive sunt foarte importante”, a mai spus sursa citată.

Ioan Turc a adăugat că peste 2,8 milioane de persoane de la nivelul întregii țări s-au vaccinat deja împotriva COVID-19.

”Marți a fost înregistrat un record – cel mai mare număr de persoane vaccinate într-un interval de 24 de ore, adică 91.778. Mergem spre 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Până în luna septembrie, Guvernul își propune ca 70 la sută din populația României să fie vaccinată”, a adăugat Turc.

În ceea ce privește situația din județul Bistrița-Năsăud, potrivit liberalului Ioan Turc, aproximativ 11 la sută din populația județului s-a vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin.

”În județul Bistrița-Năsăud au fost vaccinate 35.973 de persoane, adică aproximativ 11 la sută din populația generală. Persoane vaccinate complet, care au făcut și rapelul, sunt 20.339, adică 6 % din populația generală. La centrul de vaccinare amenajat de Primăria Bistrița, până astăzi, ora 11:30, s-au vaccinat 3.321 de persoane cu Astra Zeneca și 1.470 cu Pfizer”, a mai precizat Turc.

0 notes
189 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *