Ioan Turc: ”PNL Bistrița-Năsăud are candidați în circa 90 la sută dintre unitățile administrativ-teritoriale”

 -  -  31374Liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că partidul din care face parte și-a stabilit deja candidații în circa 90 la sută dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ, urmând ca în curând să fie stabilit și candidatul pentru Primăria Bistrița. 

”Avem, până în momentul de față, candidați în circa 90% dintre unitățile administrativ-teritoriale. Nu toți candidații au trecut prin procedura statutară, de propunere de către birourile locale, certificare de către CCL-uri (n.r. – comitetele de coordonare locală), avizul Biroului Politic Județean și votul final în Comitetul Județean de Coordonare, dar aceasta este o formalitate”, a spus Ioan Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud a anunțat că partidul realizează un sondaj de opinie pentru a putea stabili și candidatul pentru Primăria Bistrița.

”În ceea ce privește Primăria Bistrița, în aceste zile se realizează un sondaj de opinie. Așteptăm finalizarea lui și clarificarea situației și în ceea ce privește candidatura pentru Bistrița”, a mai adăugat Turc.

Ioan Turc a vorbit și despre candidații din orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi, dar și cei din alte unități administrativ-teritoriale ale județului.

”La Năsăud este în pole position viceprimarul Dorin Vlașin, un om tânăr, eficient, în care eu am mare încredere că poate câștiga alegerile. La Beclean suntem în discuții, nu aș vrea să dau nume în acest moment. (…) La Rodna intenționează să candideze Ioan Rus, care este și președintele organizației locale. La Tiha Bârgăului revine Vasile Dologa și nu doar că revine, vă asigur că și câștigă alegerile. La Sângeorz-Băi nu vorbim de o competiție. Acolo este un război, o luptă asimetrică între primarul Traian Ogâgău, care are proiecte de circa 50 de milioane de euro, și turistul Daniel Suciu, care s-ar retrage pentru o vreme la apă sărată. Cu siguranță o să meargă în continuare ca și turist”, a mai adăugat Turc.

De asemenea, Ioan Turc a mai spus că secretarul general al partidului, consilierul județean Ovidiu Florean, este în continuare candidatul PNL la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Referitor la o posibilă alianță a partidelor de dreapta, președintele PNL Bistrița-Năsăud a precizat că și-ar dori o astfel de alianță.

Prima dată trebuie să vedem cine candidează de la fiecare partid, pentru a vedea cine are cea mai mare șansă. Ulterior încep discuțiile pentru realizarea unor alianțe. Sunt perfect de acord că ele sunt necesare în condițiile în care avem un singur tur de scrutin. Ar fi ideal ca pe partea dreaptă să avem un singur candidat. Cât de realizabil este un asemenea proiect, asta e o altă poveste. Noi ne dorim acest lucru, sper să reușim să coagulăm pe partea dreaptă o forță mare”, a încheiat Turc.

3 notes
499 views
bookmark icon

3 thoughts on “Ioan Turc: ”PNL Bistrița-Năsăud are candidați în circa 90 la sută dintre unitățile administrativ-teritoriale”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *