Ioan Turc: ”PNL va deține în continuare prima poziție în Instituția Prefectului”

 -  -  11081


Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, este de părere că funcția de prefect al județului va fi deținută în continuare de formațiunea politică pe care o conduce și crede că Stelian Dolha va rămâne pe această poziție.

”Din punct de vedere al negocierilor care se duc pe prefecturi, eu cred că județul Bistrița-Năsăud va rămâne în dreptul Partidului Național Liberal, adică PNL va deține în continuare prima poziție în Instituția Prefectului, iar funcția de subprefect va reveni unei alte formațiuni politice. Rămâne de văzut care va fi aceasta”, a declarat președintele PNL Bistrița-Năsăud într-o emisiune de la Radio Someș.

În contextul în care statutul prefecţilor şi subprefecţilor a fost modificat printr-o ordonanță adoptată de Guvern, Ioan Turc spune că în Instituția Prefectului va fi înființată o nouă funcție – cea de secretar general.

Prin ordonanță se statuează și înființarea funcției de secretar general al Prefecturii, funcție care a mai existat la un moment dat. Însă, rămâne de văzut dacă ordonanța va rezista pentru că ea trebuie să ajungă în Parlament și, pe de altă parte, Avocatul Poporului o poate ataca la Curtea Constituțională”, a mai spus Turc.

Liderul liberalilor bistrițeni consideră că există păreri pro și contra cu privire la noul statut al prefecților și subprefecților, dar admite că prefecții au fost mereu promovați de formațiunile politice aflate la guvernare.

Să fie foarte limpede, unii susțin în continuare status-quo, adică prefectul să fie înalt funcționar public, alții spun că ar trebui să recunoaștem o realitate. Și da, într-adevăr, și eu o spun: prefecții întotdeauna au fost promovați și susținuți politic”, a mai spus Turc.

În ceea ce privește funcțiile de prefecți și subprefecți de la nivel național, președintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat că PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR PLUS – 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR – 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.

1 notes
206 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *