Ioan Turc: ”Restartăm activitatea PNL Bistrița-Năsăud. Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor din 2024”

 -  -  2


Anul 2024 va fi ”un an de foc” din punct de vedere politic, spune președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, care a anunțat că organizația din care face parte și-a stabilit ca principal obiectiv câștigarea viitoarelor alegeri locale.

Restartăm activitatea filialei județene a Partidului Național Liberal. Împreună cu secretarul general al filialei, domnul Ioan Zăgrean, am stabilit un calendar de activități până în ianuarie 2023. Vom pune accentul sau, altfel spus, cea mai mare parte a efortului va fi destinată identificării de candidați buni și foarte buni pentru alegerile locale din 2024. Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor din 2024. Ceea ce s-a întâmplat în anul electoral 2020 dorim să se repete în 2024. Avem toate argumentele pentru a ne propune un asemenea obiectiv. Totul ține de capacitatea noastră de mobilizare, de modul în care ne vom implica. Bineînțeles că administrația ne consumă cea mai mare parte a timpului, dar serile și weekend-urile și ori de câte ori va fi necesar vom face și politică, adică vom fi în teren, vom discuta cu oamenii, cu organizațiile noastre locale și vom pune bazele pentru câștigarea alegerilor în 2024”, a spus Ioan Turc într-o conferință de presă.

Întrebat ce semnifică mai exact expresia ”Ne propunem să câștigăm alegerile din 2024”, liderul PNL Bistrița-Năsăud a explicat: ”A câștiga alegerile locale înseamnă în primul rând a păstra ceea ce avem și a obține mai mult decât ceea ce avem astăzi, inclusiv președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud”.

În ceea ce privește un posibil candidat pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, liderul PNL Bistrița-Năsăud a spus că nu a fost stabilit deocamdată niciun candidat.

Important este să identificăm acel candidat în care oamenii să aibă încredere. Este misiunea și datoria noastră. Sigur, ne vom calibra alegerea și în funcție de competitorul nostru, care nu este altcineva decât reprezentatul PSD. PNL se bate cu PSD și invers. De aceea vom fi cât se poate de atenți atunci când vom face selecția. (…) Consider că dacă venim anul viitor cu numele unui candidat este absolut suficient. Un candidat se scoate cu un an înainte de alegeri, nu cu mai mult”, a mai spus președintele PNL Bistrița-Năsăud.

De asemenea, întrebat dacă ar putea exista o nouă alianță între PSD și PNL la alegerile locale din 2024, pe modelul vechiului USL, Ioan Turc a spus că nu crede într-un astfel de proiect politic.

Personal nu cred în acest proiect. Nu cred că o mare cooperativă politică este cheia pentru trecerea prin alegerile din 2024. PNL are o identitate, suntem totuși un partid de doctrină, avem un electorat pretențios. Repetarea episodului USL nu ar duce nicăieri pentru că USL nu a adus absolut nimic. Dacă USL ar fi venit cu niște reforme mari, precum descentralizarea, reforma administrativ-teritorială și altele, atunci poate. Dar aceste lucruri pot fi realizate și printr-un parteneriat politic, nu printr-o alianță care ar contopi într-un singur creuzet și stânga și dreapta”, a adăugat Ioan Turc.

Liderul PNL Bistrița-Năsăud admite că alegerile din 2024 nu vor fi deloc ușoare, mai ales ținând cont de situația actuală prin care trece țara.

”Din păcate, din 2020 și până astăzi, Guvernul, indiferent de cine a fost condus, a fost obligat să se comporte ca un guvern pompier. A venit tot timpul să stingă focul. Să nu uităm, am avut COVID-ul. România nu are economia Germaniei. Am făcut față cu greu provocărilor pe care pandemia le-a adus. De asemenea, a început războiul în Ucraina, criza prețurilor, criza energetică. E foarte greu să te menții pe linia de plutire și în același timp să vii cu reforme structurale majore, dar avem nevoie de aceste reforme și am convingerea că ele nu vor fi amânate”, a încheiat Turc.

2 notes
1 view
bookmark icon

2 thoughts on “Ioan Turc: ”Restartăm activitatea PNL Bistrița-Năsăud. Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor din 2024”

Oldest
Newest
Most Upvoted

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Oldest
  Newest
  Most Upvoted