Ioan Turc (PNL): ”S-au stabilit ultimele detalii legate de bazinul de înot din zona Cocoș”

La sediul Companiei Naționale de Investiții s-au stabilit ultimele detalii înainte de contractarea realizării studiului de fezabilitate pentru bazinul olimpic de înot din zona Cocoș, a anunțat primarul Ioan Turc.

La sediul Companiei Naționale de Investiții, împreună cu d-na director general Manuela Pătrășcoiu și cu specialiști din cadrul instituției, am avut o analiză aplicată pentru clarificarea ultimelor detalii înainte de contractarea realizării studiului de fezabilitate pentru bazinul olimpic de înot din zona Cocoș. Mai exact, municipalitatea va construi aici un bazin de dimensiuni olimpice pentru competiții de natație, un bazin de antrenament, saune, un centru spa, zone de relaxare, restaurant, mini-hotel și sală de conferințe. Soluția pentru asigurarea încălzirii spaților și a apei, precum si a iluminatului, se va baza în mare parte pe pompe de căldură și panouri fotovoltaice, ceea ce va presupune costuri reduse de energie. Această investiție, finanțată cu bani guvernamentali, înlocuiește vechiul proiect “Aqua Park” al fostei administrații, care ar fi urmat să fie edificat exclusiv din bani ai bugetului local”, a explicat primarul Ioan Turc.

Pe lângă acest obiectiv care țintește susținerea sportului de performanță, municipalitatea își propune să construiască din fonduri europene și un complex acvatic de agrement pentru publicul larg, motiv pentru care a cumpărat deja 3,2 hectare de teren în zona ”Mecanica”.

”În momentul de față, a fost inițiată tema de proiectare și suntem pe cale să extindem perimetrul achiziționat cu o suprafață învecinată de dimensiuni similare. În acest sens, se poartă discuții cu reprezentanți ai Aquabis și ai Consiliului Județean și cu lichidatorul Proditerm, fiind vorba de entități care dețin în administrare acel teren”, a mai adăugat Ioan Turc.