Ioan Turc: ”Să faci propagandă electorală în biserică, alături de un îndrăgit rapsod, este un gen de politică total inacceptabilă!”

 -  -  31816


Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, l-a acuzat, vineri, într-o conferință de presă, pe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, că ar face propagandă electorală în biserici, folosindu-se de îndrăgitul interpret Ștefan Hrușcă. Turc spune că e un lucru creștinesc să se colinde în această perioadă, dar afirmă că modul în care Emil Radu Moldovan procedează este, în opinia sa, inacceptabil.

Politică în BISERICĂ?

Aud că suntem colindați de către magnificul rapsod Ștefan Hrușcă. Dar nu oricum, ci împreună cu președintele Emil Radu Moldovan, care umblă prin comunitățile locale. Am înțeles că merge și prin biserici. Vreau ca să îi dau un sfat: Mergeți și colindați în căminele culturale, în școli, colindați în spitale, colindați la Penitenciar pentru că e un lucru creștinesc, dar nu faceți politică în biserici, nu mergeți în biserică cu zisul. Dacă ar merge doar rapsodul Hrușcă la invitația preotului paroh nu ar fi niciun fel de problemă, dar merge în prezentarea domnului Emil Radu Moldovan, care nu este altceva decât președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, președintele PSD și candidatul acestei formațiuni politice la alegerile de anul viitor”, a declarat Ioan Turc.

În opinia liderului liberalilor bistrițeni, în acest context, acțiunile președintelului Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nu reprezintă altceva decât ”un gen de campanie electorală care nu ține cont, mai ales acum, în postul Crăciunului, de sensibilitățile oamenilor”.

 

 

”După cum am observat la ultimele runde de alegeri, lumea nu moare de dragul PSD și chiar dacă PSD ar fi un partdi colosal din punct de vedere al intenției de vor în județul Bistrița-Năsăud, nici așa nu ar fi normal pentru acea minoritate care nu se regăsește în politicile PSD sau în activitatea liderilor PSD. Să faci propagandă electorală în biserică, alături de un îndrăgit rapsod, este, din punctul meu de vedere, un gen de politică total inacceptabilă. Oamenii au sensibilități. Vor să meargă la biserică pentru ca să se roage, să meargă la biserică într-un spațiu sacru, într-un spațiu curat. Vor ca la biserică să nu existe niciun fel de influențe, nici de o natură, nici de alta”, a mai completat liberalul bistrițean.

Ioan Turc mai spune că în ceea ce îl privește, va ”respecta întotedeauna un lucru elementar: Biserica aparține întregii comunități. În biserică nu facem politică, în biserică ne rugăm la Dumnezeu”. 

Declarațiile președintelui PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, au apărut în contextul în care pe pagina oficială de Facebook a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, au apărut fotografii în care acesta apare alături de Ștefan Hrușcă, unele dintre ele fiind realizate în biserică.

3 notes
941 views
bookmark icon

3 thoughts on “Ioan Turc: ”Să faci propagandă electorală în biserică, alături de un îndrăgit rapsod, este un gen de politică total inacceptabilă!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *