Ioan Turc se bagă în lupta internă și vrea candidatura de primar! Pe scurt: județu’ e-n aer și Radu Moldovan are culoar liber, iar partidu-i măcinat, cu 5 candidați de primar! Lista-i deschisă!

 -  -  21346


Ioan Turc și-a anunțat candidatura internă și speră ca el să fie desemnat alesul care să se lupte cu PSD-ul pentru Primăria Bistrița. Anunțul l-a făcut la o emisiune la AS-TV, moderată de Dorin Arsinte.

Cum se alege candidatul PNL care să bată PSD-ul!

Procedural, până în 15 noiembrie, candidații își pot depune intenția de candidatură, iar selecția internă se va face pe criterii relative: sondaje pe notorietate, intenție de vot, posibilitate de creștere etc. După aceea, cel care a atins cel mai bun scor în interior va fi supus validării în Biroul Politic Municipal și ulterior în Biroul Politic Județean.

Până acum, în candidatura internă s-au înscris : Ioan Turc, Diana Morar, Sorin Hangan, Dorin Dobra și Cosmin Moldovan. Radu Moldovan are culoar-liber pe județ și înreg PNL-ul se concentrează exclusiv pe municipiu.

 

Ce avantaje are Turc! 

Din punct de vedere al notorietății, Turc este clar-avantajat și are în spate campania de la Senat și imaginea acumulată în timp.

Avantaje:

– notorietate și experiență pe scena politică
– discurs public pe diferite subiecte
– campanii electorale și conexiuni în mai multe medii: economic, administrativ etc.

Unde are HIBE!

În ce privește statutul de lider intern, Turc NU a confirmat în ultimii 2 ani și NU a reușit să adune oameni alături. Biroul Politic Județean NU s-a întrunit de 3 ori consecutiv, ca dovadă că Ioan Turc NU are control pe județ și funcția îi este subminată constant, iar primarii nu-l ascultă.

De asemenea, pe municipiu Turc NU este agreeat și cele 2 tabere se macină reciproc. Este de notorietate episodul în care PNL-iștii și-au anunțat candidatura internă… fără ca Ioan Turc să aibă habar (el se afla în conferință de presă). Intenția lui Turc este previzibilă, dar sunt câteva aspecte care trebuie rezolvate pentru ca această candidatură să pună probleme PSD-ului.

Ioan Turc a criticat constant admnistrația Crețu și de multe ori le-a luat fața colegilor de la municipiu, prin conferințe de presă susținute înainte de ședințele de Consiliu Local, prin care s-a axat pe teme anti-Crețu.

DEZAVANTAJE:

– NU are o relație bună cu consilierii municipali, iar în Consiliul Județean NU se poate impune, deși ca președinte ar avea pârghii și ar putea coordona acțiunile opoziției.
– este bugetar de LUX, deci vulnerabil în fața PSD-ului și atacat constant din interior și acuzat că-l protejează pe Radu Moldovan.
– NU reușește să coaguleze echipe în jurul său
– NU are susținere la nivel central, deoarece s-a poziționat de 2 ori împotriva lui Ludovic Orban ( prima dată l-a susținut pe Bușoi, iar ulteriror a fost în tabăra puciștilor reprezentați de Viorel Cataramă (acum propus spre excludere).

 

Subiecte abordate în emisiune, pe teme locale:  infrastructura municipiului , grădinițe, mediul economic sustenabil – subiecte lejere teoretizate de Ioan Turc. A mai vorbit de un cartier al tinerilor în Wonderland, rețele de elctricitate îngropate, fluidizare trafic. A amintit de cei 6 kilometri din DN 17 din intravilanul Bistriței, investiție realizată în 2006, pe care și-a asumat-o.

Momentan, candidatura la municipiu este scăparea lui Ioan Turc, dar NU conferă nicio garanție în viitor și primul decont al filialei județene va avea loc la europarlamentare. În ce privește Primăria Bistrița, până-n 2020 se pot întâmpla multe, dar la momentul actual PNL-ul e decimat din interior și deocamdată taberele formate refuză concilierea și susținerea unui lider.

Opoziția este obligată să dezvolte structuri și să-și rezolve problemele interne, pentru a emite pretenții în fața mașinăriei PSD.

2 bookmark
1 notes
71 views
bookmark icon

One thought on “Ioan Turc se bagă în lupta internă și vrea candidatura de primar! Pe scurt: județu’ e-n aer și Radu Moldovan are culoar liber, iar partidu-i măcinat, cu 5 candidați de primar! Lista-i deschisă!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.