Ioan Turc: ”Se circulă greu în oraș. Să nu creadă cineva că este doar o problemă a municipiului Bistrița”

 -  -  11069


Traficul în Bistrița este din ce în ce mai aglomerat, în special în această perioadă în care oamenii fac pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, au atras atenția, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, consilierii Mathe Attila (UDMR) și Ionel Burduhos (PSD). Aceștia au cerut primarului Ioan Turc să se asigure că polițiștii acționează în stradă pentru a fluidiza circulația.

Edilul Bistriței spune că a solicitat prezența Poliției Locale Bistrița în teren.

Se circulă greu în oraș. Constatăm cu toții acest lucru, în fiecare zi. (…) În această perioadă, sunt veniți în oraș un număr mare de bistrițeni din străinătate. Dinspre Valea Bârgăului vin foarte, foarte multe mașini în Bistrița. Strada Calea Moldovei colț cu Lucian Blaga, zona de retail de pe Calea Moldovei sunt super-aglomerate. Este și motivul pentru care am solicitat Poliției Locale prezența în teren. Am stabilit și un grafic orar pentru acest lucru. Oricine dintre dumneavoastră poate să meargă oricând consideră de cuviință și va constata că polițiștii locali sunt în teren. Am avut o discuție și cu domnul inspector șef Lupșa (n.r. – Mihai Ovidiu Lupșa – șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud) pe care l-am rugat să ne acorde suport prin serviciul de Poliție Rutieră. De asemenea, l-am rugat pe domnul inspector șef să ajute și la fluidizarea circulației la calea ferată de la Livezile. Noi am rezolvat problema pe Lucian Blaga, prin montarea unui sistem acustic și luminos la trecerea la nivel cu calea ferată, am montat și dalele elastice. Sistemul este funcțional”, a spus primarul Ioan Turc.

Sursa citată a adăugat că nu doar Bistrița se confruntă cu astfel de probleme.

”Să nu creadă cineva că este doar o problemă a municipiului Bistrița. (…) Recent am mers la Cluj, la Sibiu. Peste tot se circulă bară la bară în această perioadă. Facem tot ceea ce putem. Nu există soluții miracol pentru fluidizarea circulației, dar polițiștii locali sunt în stradă. Pentru că avem de acoperit și partea de retail, pentru că în continuare cerșetorii încearcă, unii mai și reușesc, să își facă meseria în perioada de sărbători. În condițiile în care zona de est a orașului este mega-aglomerată, în condițiile în care am făcut o investiției de peste un milion de lei pentru fluidizarea circulației în zona căii ferate de pe Lucian Blaga, am solicitat ca în special pe Calea Moldovei să intervină echipajele Poliției Locale, dar nu doar acolo. Polițiștii sunt în oraș și încercăm să îmbunătățim circulația cât putem de mult”, a adăugat Ioan Turc.

1390460cookie-checkIoan Turc: ”Se circulă greu în oraș. Să nu creadă cineva că este doar o problemă a municipiului Bistrița”
1 notes
194 views
bookmark icon

One thought on “Ioan Turc: ”Se circulă greu în oraș. Să nu creadă cineva că este doar o problemă a municipiului Bistrița”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.