Ioan Turc: Străzile de pământ – o hemoragie financiară care nu mai poate continua

Primarul Bistriței, Ioan Turc, consideră că soluția de pietruire a străzilor de pământ din municipiu și localitățile componente este de fapt ”o hemoragie financiară” pentru bugetul orașului, motiv pentru care administrația locală va continua să toarne asfalt pe aceste străzi.

”În ceea ce privește drumurile de pământ, am solicitări în fiecare zi. Le-am promis oamenilor și în campania electorală, și după ce am preluat mandatul de primar, că vom rezolva probleme istorice. La ce să ne raportăm, la Evul Mediu? Sunt străzi care nu au avut parte niciodată de un tratament serios. Se tot bagă piatră în ele, milioane de tone de piatră pentru o problemă care rămâne tot nerezolvată fiindcă vine apa și le spală, urmează ciclul îngheț-dezgheț. Astăzi punem piatră, o cilindrăm, reprofilăm drumul, amenajăm șanțurile înainte de a pune piatra, dar în câteva luni situația este identică cu cea de dinainte de intervenție. Aceste intervenții sunt de câteva ori pe an. Vorbim de o hemoragie financiară pentru niște soluții pe care oamenii nu le agreează pentru că nu scapă de praf, nu scapă de noroi și disconfortul este același”, a declarat Ioan Turc într-o emisiune la Bistrița FM.

Potrivit primarului, într-un interval scurt de timp, de când noua stație de asfaltare a devenit funcțională și până în prezent, municipalitatea a asfaltat un număr important de străzi de pământ.

Am intervenit în Unirea, la Ghinda, Sigmir și Sărata. Am intervenit pe cele mai importante străzi, cu cel mai mare număr de case. Acum suntem la Slătinița, după care vom veni în Bistrița fiindcă și în Bistrița avem un număr mare de străzi. Anul viitor, din nou, vom merge în aceste localități aparținătoare uitate de toate vechile administrații pe principiul că de acolo nu vin voturi. Așa s-a calculat: câte voturi aduce Slătinița? Nu merită, mai bine spoim un bloc și scoatem de acolo dublul voturilor pe care le luăm din Slătinița cheltuind nu știu câți bani. Nu sunt argumente valide. Oamenii nu pot fi tratați în acest mod. Sunt locuitori ai Bistriței și au drepturi egale”, a mai spus Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *