Ioan Turc: ”Vom relua proiectul parcului industrial pentru a-l face viabil, în beneficiul antreprenorilor locali”

 -  -  11077


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, și viceprimarul Sorin Hangan au participat, sâmbătă, la Oradea, la o dezbatere organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, tema acesteia fiind înființarea și dezvoltarea parcurilor industriale.

”Inițiativa de amenajare a unui parc industrial la Sărata, pe care am avut-o în 2006 din calitatea de viceprimar, a fost compromisă de vechea administrație, îndeosebi prin subdimensionarea capacităților energetice. Vom relua acest proiect pentru a-l face viabil, în beneficiul antreprenorilor locali, prin investiții care vor viza creșterea capacității energetice, mărirea suprafeței de teren a parcului și punerea în funcțiune a stației de epurare. Parteneriatul cu societățile comerciale va fi fundamentat pe resursele provenite din fonduri europene, scheme de minimis, ajutoare de stat și facilități fiscale acordate de municipalitate”, a precizat primarul Ioan Turc.

În perioada 10-11 decembrie 2021, la Oradea, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest organizează o vizită de lucru la care participă reprezentanții unităților administrativ-teritoriale ce și-au manifestat intenția de a sprijini dezvoltarea de parcuri industriale în regiunea de dezvoltare Nord-Vest.

Prin Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027 va exista posibilitatea finanțării unor astfel de inițiative: „Sprijinirea dezvoltării structurilor de sprijin a afacerilor care urmează la rândul lor să administreze granturi în favoarea IMM-urilor sprijinite, din regiunea Nord-Vest, România”.

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului au loc prezentări privind:

⏺conceptul de parc industrial și mecanismul de creare/extindere a acestuia;

⏺tipuri de proiecte ce urmeaza a fi finanțate prin POR NV 2021-2027: beneficiari eligibili, activități eligibile, cheltuieli eligibile, inclusiv tipuri de investiții finanțate prin grant pentru IMM-urile ce urmează a se localiza în aceste structuri;

⏺vizită, organizată alături de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea , la doua dintre Parcurile lndustriale din Oradea pentru a întelege modelul de bună practică ce poate fi valorificat și replicat în regiune.

1383380cookie-checkIoan Turc: ”Vom relua proiectul parcului industrial pentru a-l face viabil, în beneficiul antreprenorilor locali”
1 notes
202 views
bookmark icon

One thought on “Ioan Turc: ”Vom relua proiectul parcului industrial pentru a-l face viabil, în beneficiul antreprenorilor locali”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.