Iohannis: ”În acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleşit de un număr semnificativ de bolnavi de COVID-19”

 -  -  893Specialiștii din Europa se așteaptă deja la un al doilea val al pandemiei de COVID-19, spune președintele României, Klaus Iohannis, motiv pentru care a făcut din nou apel la responsabilitate și i-a îndemnat pe cetățeni să respecte în continuare măsurile impuse de autorități.

”Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu este bună, din păcate am înregistrat un nou record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent şi a menţine epidemia sub control. De responsabilitatea fiecăruia dintre noi depind viaţa şi sănătatea celorlalţi. În mod evident, acest virus nu va dispărea prea curând şi, în aceste condiţii, până când va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii care să ne permită să avem o societate şi o economie funcţionale. În acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleşit de un număr semnificativ de bolnavi de COVID-19. Aşadar, dragi români, respectaţi cu rigoare regulile, fiţi prudenţi, evitaţi aglomeraţiile şi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare”, a declarat șeful statului într-o conferință de presă.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a transmis românilor care trăiesc în afara ţării sau pleacă în delegaţie de serviciu sau în concediu – “să se informeze foarte bine, să vadă care sunt procedurile, să fie responsabili, să se ferească de această boală cruntă şi să respecte cu sfinţenie măsurile care sunt impuse de autorităţile care au un cuvânt de spus acolo unde se găsesc ei”.

În plus, şeful statului le-a recomandat românilor să-şi planifice sărbătorile de iarnă cu precauţie.

În ce priveşte sărbătorile de iarnă, care vin clar, vom avea sărbătorile de Crăciun, de Anul Nou, nu cred că virusul va dispărea până atunci şi atunci recomand tuturor românilor să îşi planifice sărbătorile în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanţa, masca şi să fie precauţi. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie”, a completat Klaus Iohannis. 

0 notes
18 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net