Iohannis, mesaj către părinți: ”Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită”

 -  -  935Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că decizia de a deschide şcolile, deşi nu este uşoară, este una ”corectă şi necesară”. Șeful statului i-a îndemnat pe părinți să își trimită copiii la școală.

Așa cum știți, școala începe pe 14 septembrie, în condiții cu totul diferite față de anii trecuți. În acest moment, avem doar câteva localități în care educația se va relua exclusiv on-line, iar în altele se va desfășura în sistem hibrid, în funcție de situația epidemiologică și de condițiile logistice existente. Autoritățile centrale și locale, dar și conducerile unităților de învățământ au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a COVID-19 în comunitatea școlară, dar eficiența lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinților și, evident, a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar, în același timp, este foarte important să conștientizăm că, prin respectarea regulilor de bază, fiecare contribuie la siguranța întregii comunități. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și ne afectează tuturor viitorul. Așadar, decizia de a deschide școlile, deși nu este una ușoară, este corectă și necesară”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că, deși în situație de criză sanitară, educația copiilor este prioritară.

Mulțumesc tuturor celor care au depus eforturi ca școala să poată începe, pentru că obiectivul unei educații de calitate trebuie să rămână prioritar, chiar dacă ne confruntăm cu o criză sanitară. Vreau să evidențiez, totodată, eforturile autorităților locale de a asigura instituțiilor de învățământ tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea noului an școlar. Le mulțumesc, de asemenea, și dascălilor și conducerilor școlilor care, nu de puține ori, trebuie să găsească soluții pentru a face posibilă reluarea cursurilor în condiții de siguranță pentru copii și pentru cadre didactice”, a completat Iohannis.

Președintele a transmis și un mesaj părinților: ”Nu în ultimul rând, mă adresez și părinților, care, în mod firesc, sunt preocupați și îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie: vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită, dar, dacă vom respecta cu toții regulile, vom depăși cu bine această situație”.

Șeful statului a completat că este convins că copiii se vor obişnui foarte repede să respecte măsurile de igienă care se impun la începerea anului şcolar.

“Eu sunt convins că se vor obişnui foarte repede. Copiii se obişnuiesc repede, chiar şi cu lucrurile mai puţin plăcute”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 9 septembrie 2020
0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *