Ionuț Simionca a lansat un apel către PNL și USR-PLUS: ” Dacă vă pasă de bistrițeni, haideți să avem un candidat comun la Primăria Bistrița, unul capabil să învingă PSDLucrurile care ne despart sunt mult mai puține decât cele care ne unesc. ”

 -  -  11485


Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a lansat un apel către formațiunile politice de dreapta din județul Bistrița-Năsăud, solicitându-le acestora să se gândească serios în a forma o alianță pentru a desemna un candidat unic pentru Primăria Bistrița și nu numai. Simionca este de părere că doar așa ”PSD poate fi înlăturat de la putere”.

”Alegerea primarilor în două tururi este foarte importantă, iar candidatul trebuie să fie unic din partea tuturor forțelor anti-PSD. Vorbim despre partidele importante la nivel județean, care ar putea să câștige alegerile. În acest context, eu am venit cu o soluție pentru a avea acest candidat potrivit și pentru a avea șansa să câștigăm. Mai precis, propun ca PMP, PNL și USR-PLUS să își desemneze în cel mai scurt timp, propriii candidați pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, după care aceștia să aibă la dispoziție 30-45 de zile pentru a-și prezenta proiectele bistrițenilor. La finalul acestei perioade, candidatul comun în spatele căruia ne vom alia cu toții va fi desemnat printr-un sondaj de opinie. Acela dintre noi care beneficiază de cea mai mare încredere a bistrițenilor va avea susținerea a trei partide politice și va fi 100% primarul Bistriței”, a declarat Ionuț Simionca.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud mai consideră că aceasta ar fi cea mai bună soluție pentru a avea un candidat unic al Dreptei la alegerile locale, în caz contrar, votul ar fi fragmentat și PSD ar avea șansa de a recâștiga Primăria Bistrița.

”Dacă voturile vor fi fragmentate, iar fiecare partid politic va candida independent, PSD are toate șansele să-și conserve Primăria Bistrița și Consiliul Județean. Fac un apel la USR-PLUS și PNL să fim înțelepți. Lucrurile care ne despart sunt mult mai puține decât cele care ne unesc. Dacă vă pasă de bistrițeni, haideți să avem un candidat comun la portofoliul de primar al municipiului Bistrița, unul capabil să învingă PSD”, a mai adăugat Ionuț Simionca.

Întrebat care ar termenul până la care partidele politice de dreapta ar trebui să anunțe dacă susțin acest proiect, liderul PMP a spus că 1 martie 2020 ar fi un termen rezonabil.

”Până în 1 martie 2020, cu toate că e destul de târziu, dar luăm în considerare faptul că un om cu notorietate sau un om care e vizibil în comunitate nu crește în două – trei luni. Un om pe care toate partidele trebuie să îl susțină e un om care a demonstrat că poate, are notorietate, un om care muncește, un gospodar. Viitorul primar al Bistriței trebuie să aibă foarte multe calități pentru că vedem că actuala administrație a Bistriței e deficitară. În afară că-și fac niște poze cu fișa postului, nu fac nimic”, a mai spus Ionuț Simionca, acesta adăugând că a avut deja întâlniri cu liderii celorlalte formațiuni politice pe această temă și că se poartă negocieri.

În ceea ce privește candidatul PMP Bistrița-Năsăud la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, Ionuț Simionca nu a ascuns faptul că își va depune candidatura în interiorul partidului, urmând ca după finalizarea cursei interne să se stabilească numele celui care merge mai departe din partea PMP Bistrița-Năsăud.

Suntem în plină construcție a campaniei electorale și avem răgaz până la sfârșitul anului. Toți cei interesați să candideze, pot să vină cu CV-urile, să vedem dacă sunt oameni potriviți, să vedem ce planuri au pentru acele comunități”, a concluzionat Ionuț Simionca.

 

 

1 notes
610 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca a lansat un apel către PNL și USR-PLUS: ” Dacă vă pasă de bistrițeni, haideți să avem un candidat comun la Primăria Bistrița, unul capabil să învingă PSDLucrurile care ne despart sunt mult mai puține decât cele care ne unesc. ”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *