Ionuț Simionca a mai copt o lege, cu dedicație pentru prietenii primari! Vrea să ELIMINE o aberantă taxă de drum!

 -  -  1087


Deputatul Ionuț Simionca și-a prezentat ultimul proiect de lege, inspirat din discuțiile pe care le-a purtat cu primarii din județ! Simionca adună semnături pentru a scoate o taxă aberantă, care percepe chirie pentru fiecare centimetru de drum public. Spre exemplu, dacă un primar va amenaja un podeț, (care are deschidere la drumul public (județean, național sau euroean) este obligat să achite anual o anumită chirie pentru surafața folosită, chirie care va fi virată în conturile administratorului acelui drum: consiliu județean, CNAIR sau chiar primărie.

“Din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii și cu primarii localităților bistrițene, am aflat că administratorii drumurilor publice, indiferent de categoria acestora, înțeleg și aplică diferit prevederile Ordonanței Guvernului nr. 43/1997, care reglementează regimul drumurilor, uneori exagerat. Astăzi, administratorul este cel care stabileşte tarife pentru utilizarea şi accesul în zona drumului public, precum şi excepţiile de la plata acestora. Tarifele pentru căile de acces la drumurile județene sunt altele de la un județ la celălalt, iar excepțiile de la plată sunt, de asemenea, diferite. De exemplu, tariful este de 6 lei/mp/an în județul Suceava și de 51,12 lei/mp/an în județul Bistrița-Năsăud. Diferența e foarte mare și nejustificată în niciun fel. În consecință, propunerea legislativă elimină obligația legală de a plăti administratorului pentru căile de acces în zona drumului.” – a declarat Ionuț Simionca.

Legea vine în sprijinul primarilor care demarează investiții!

“Această propunere vine în sprijinul unor instituții publice, dar și al întreprinzătorilor, care sunt ușurați, astfel, de o taxă aiuritoare. Ai sediu pentru firmă în localitate, plătești impozite și taxe autorităților publice, creezi locuri de muncă în zonă, sponsorizezi spectacole și zilele localității, dar trebuie să mai și dai o taxă de acces la drum, asta dacă nu vrei să te teleportezi… A spus un coleg de-al dumneavoastră că sunt omul primarilor. Îi dau dreptate doar parțial: e adevărat că țin cu aleșii locali, dar eu sunt omul oamenilor din Bistrița-Năsăud. Țin și cu primarii și cu întreprinzătorii și cu instituțiile publice atâta timp cât și ei țin cu cetățenii.” – a completat Simionca.

 

Are spijinul colegilor parlamentari! 

“Această propunere am discutat-o și cu colegii parlamentari și e o taxă care vine în sprijinul cetățenilor! E o lege care ar susținere din partea tuturor partidelor politice, care cu siguranță va trece!” – a spus Ionuț Simionca.

La numai 1 an și jumătate de când a prins mandatul de parlamentar,  Ionuț Simionca are mai multe propuneri legislative în privința asistaților sociali, scăderii impozitului pentru motoarele peste 2.000 cmc,  modificări pe siguranța drumurilor etc. Deputatul PMP a fost catalogat ca fiind cel mai activ parlamentar și încet-încet se impune ca un lider politic în județul controlat de PSD!

0 notes
212 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *