Ionuț Simionca: ”Am votat în Parlament două legi esențiale pentru români”

 -  -  941


Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că au fost adoptate două legi esențiale pentru români, ambele cu prevederi care vin atât în ajutorul persoanelor fizice, cât și a celor juridice.

Măsurile de protejare economică a populației și a firmelor pe care le-am susținut constant de la declanșarea crizei COVID-19 pot fi puse în practică începând de astăzi”, a precizat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Potrivit parlamentarului este vorba despre Legea privind amânarea ratelor la bănci. ”Creditele pot fi suspendate până cel mult la 31 decembrie 2020, fără dobânzi pe perioada suspendării. Creditul se prelungește cu perioada suspendării fără costuri suplimentare”, spune Ionuț Simionca.

Cea de-a doua lege adoptată vizează acordarea unor facilități fiscale. Astfel, ”cei aflați în șomaj tehnic și care încasează venituri sub salariul minim pe economie pot cere amânarea plății facturilor la utilități pentru trei luni. La cerere, plata contribuțiilor de asigurări sociale se poate amâna pentru trei luni”, a mai adăugat deputatul.

Cu toate că legile au fost adoptate, deputatul PMP s-a arătat nemulțumit de faptul că parlamentarii liberali au absentat de la ședința Camerei Deputaților.

”Din păcate, tocmai PNL – partidul care guvernează România în momente de mare cumpănă – nu s-a prezentat astăzi la vot, continuându-și jocurile politicianiste și demonstrând astfel că nu are nicio legătură cu problemele reale ale cetățenilor și firmelor. Pentru mine, nu există obiective mai importante decât protejarea sănătății românilor și a economiei românești. Astăzi am întins o plasă de siguranță pentru cei afectați economic de pandemia COVID-19 și am convingerea că, imediat ce criza sanitară va lua sfârșit, vom fi mai puternici, mai solidari și mai performanți”, a încheiat Ionuț Simionca.

0 notes
66 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *