Ionut Simionca, amendament la legea bugetului de stat: ”Cer alocarea a 30 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Nordului”

 -  -  11277


Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că va depune mai multe amendamente la legea bugetului de stat pe anul 2020, printre acestea numărându-se și un amendament care vizează alocarea a 30 de milioane de lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, proiect care ar cuprinde și varianta ocolitoare a municipiului Bistrița. 

Voi continua să apăr și mai departe interesele bistrițenilor raportat la Guvernul Orban, așa cum am făcut-o și în cazul Guvernului PSD. Astfel, am făcut un amendament pe care am să îl propun la legea bugetului de stat pe anul 2020, prin care voi cere alocarea sumei de 30 de milioane de lei pentru strudiul de fezabilitate aferent Autostrăzii Nordului. Este un proiect pe care noi l-am discutat cu cei din Partidul Național Liberal și pe care l-am negociat la susținerea Guvernului”, a declarat Ionuț Simionca.

Simionca aruncă săgeți către Guvernul Orban, obligat să finanțeze investiția: “Liberalii nu au dat drumul la această autostradă la comisie!”

Deputatul PMP Bistrița-Năsăud a mai adăugat că proiectul privind construcția Autostrăzii Nordului este unul pe care PNL și l-a asumat în momentul în care a negociat cu PMP. ”Și-au asumat acest lucru, au spus că vor susține acest proiect. Este momentul să facă ce au promis. Noi am votat condiționat Guvernul Orban și una dintre condiții a fost Autostrada Nordului. Încă liberalii nu au dat drumul la această autostradă la comisie. Culmea, Autostrada Nordului este la Comisia de Transporturi și președintele comisiei este un deputat liberal, adică putea să îi dea drumul și îmi doresc să se facă acest lucru cât de repede pentru că avem nevoie și de o lege, dar legea se va face, va trece. În același timp avem nevoie și de bani, pentru că oamenii din Nordul României așteaptă rezultate concrete și un astfel de rezultat al fi alocarea sumei de 30 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate, astfel încât acesta să fie făcut și apoi să găsim surse de finanțare, fie guvernamentale, fie din fonduri europene pentru construcția acestui obiectiv de investiții foarte important pentru noi, pentru bistrițeni”, a mai spus Simionca.

Autostrada Nordului va fi conectată la centuri ocolitoare!

Parlamentarul a adăugat:”Să nu uităm că Autostrada Nordului are toate centrurile ocolitoare ale municipiilor reședință de județ cum e și Bistrița. Noi știm că traficul este o problemă, vedem cum se blochează intrarea în oraș și înțelegem cât de necesară e. De asemenea, ea va aduce plus valoare comunității nostre pentru că având infrastructura făcută, vor veni și investitorii, vor crește și salariile. Sunt multe beneficii pe care o autostradă le aduce comunităților pe unde trece. Este un lucru necesar și îi invit pe liberali să facă ceea ce au promis, să aprobe prin lege Autostrada Nordului”.

Parlamentarii de Bistrița au fost rugați să susțină AUTOSTRADA NORDULUI!

În ceea ce privește legea bugetului de stat pe anul 2020, deputatul PMP a făcut un apel către toți primarii din județ, indiferent de culoarea lor politică, să trimită proiecte care ar putea fi susținute pentru finanțare prin legea bugetului de stat.

Reamintim că Ministerul Finanțelor a pus marți dimineața în dezbatere publică proiectul legii bugetului de stat pentru 2020, iar Guvernul și-a asumat miercuri răspunderea pentru acest proiect, urmând ca luni să fie citit în plenul Parlamentului și să se depună amendamentele care vor fi acceptate sau respinse.

1 notes
402 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *