Ionuț Simionca: ”Autostrada Nordului – cel mai important proiect al meu din cei patru ani de mandat”

 -  -  933

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, cel care a inițiat proiectul de lege cu privire la construcția Autostrăzii Nordului, susține că adoptarea proiectului de Camera Deputaților a reprezentat cea mai mare reușită a sa din cei patru ani de mandat în Parlamentul României. În opinia parlamentarului, pentru zona de nord a țării, acest proiect reprezintă ”o gură de oxigen”.

Din perspectivă politică, ieri a fost cea mai fericită zi din viața mea. Am demonstrat că pot să fac lucruri mărețe pentru bistrițeni și lucruri extraordinare pentru Bistrița-Năsăud. (…) Cred că dintre toate proiectele pe care le-am făcut în acești 4 ani de mandat, acest proiect este cel mai important. Pentru zona de nord a României, acest proiect este cel mai important proiect din ultimii 30 de ani, un proiect care va duce la construcția Autostrăzii Nordului. Nu contează ce Guvern va veni, ce masterplan va fi făcut de un guvern de stânga sau de dreapta, toate guvernele care urmează să conducă țara noastră vor trebui să respecte legea și să construiască această autostradă”, a declarat Ionuț Simionca într-o conferință de presă.

Potrivit deputatului PMP, în baza noii legi, procedurile de construcție a Autostrăzii Nordului ar trebui să înceapă anul viitor.

Legea prevede că din 1 ianuarie 2021 să înceapă procedurile de construcție a Autostrăzii Nordului pe traseul Vama Oar – Satu Mare- Baia Mare -Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Autostrada Nordului include și centura Bistriței, un obiectiv despre care la Bistrița s-a tot discutat în ultimii 10 ani, dar pentru care nu s-a făcut nimic. (…) Un lucru important, care a tot fost promis, negociat, cu care au venit în fața oamenilor toți politicienii în campanii, dar pe care nimeni nu a reușit să îl facă până astăzi. Termenul de execuție este 4 ani, potrivit legii. Mi-am dorit din suflet ca această problemă a infrastructurii să fie rezolvată cât mai repede. 4 ani este termenul pe care l-am impus prin lege. Obiectivul se va finanța de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie și din credite externe şi din fonduri europene”, a mai explicat Simionca. 

În opinia deputatului, acest proiect reprezintă ”o gură de oxigen” pentru zona de nord a țării și va duce la crearea unor noi locuri de muncă.

Ionuț Simionca a vorbit și despre parcursul acestui proiect legislativ, dar și despre blocajele aduse de PSD și PNL proiectului. Potrivit acestuia, în primă fază, parlamentarii celor două partide tradiționale nu au fost de acord cu acest proiect, însă, în cele din urmă, unii dintre ei l-au votat. Inclusiv ieri, în ziua votului, s-a încercat blocarea proiectului, PNL și USR abținându-se de la votul din comisie, potrivit parlamentarului bistrițean.

De asemenea, Ionuț Simionca a mai afirmat că Ministerul Transporturilor a făcut o serie de amendamente la acest proiect, lucru care, în opinia deputatului PMP, contrazice afirmația deputatului PNL Robert Sighiartău, potrivit căreia ”autostrăzile nu se fac prin lege”. Ionuț Simionca s-a arătat revoltat de faptul că deputatul Robert Sighiartău și-ar asuma pe nedrept merite cu privire la această inițiativă. ”În 2018, când am cerut tuturor parlamentarilor din nordul țării să susțină acest proiect, dumnealui nu a vrut să susțină cu o semnătură. Toți deputații de Bistrița-Năsăud l-au susținut, dar dumnealui nu a vrut să îl semneze. În Comisia de buget l-a blocat, în Comisia de transport au încercat să îl blocheze și acum iese public și se laudă cu un lucru pe care nu l-a făcut. Un lucru rușinos și nedemn”, a spus Simionca.

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud a dat asigurări că această autostradă se va construi și se va lupta pentru ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit. Totodată, Simionca afirmă că va milita pentru ca acest proiect să înceapă prin construcția centurilor ocolitoare.

Vă asigur pe toţi că această autostradă se va construi şi aşa cum am luptat pentru fiecare proiect legislativ în plenul Parlamentului pentru Bistriţa-Năsăud, aşa voi lupta şi pentru construcţia acestei autostrăzi, pentru alocarea de fonduri, pentru a mă asigura că acest obiectiv de investiţii se va face pentru noi, pentru bistrițeni, pentru cetățenii din nordul României. Mă voi bate pentru finanțarea acestui proiect așa cum m-am bătut să trec legea privind instalarea barierelor la calea ferată, să aduc ambulanțe la Bistrița, să fac legi bune care să ajute i să aducă siguranță în viața cetățenilor. (…) Dacă am sprijinul bistriţenilor, nimeni nu ne va putea sta în cale şi am demonstrat că dintr-un partid mic, de opoziţie, cand nimeni nu credea că se poate face ceva, am reușit să fiu primul deputat din judeţ care în 30 de ani a trecut o lege. Am reușit să fac proiecte mari și bune pentru Bistriţa, pentru România”, a mai spus sursa citată.

Reamintim că proiectul privind construcția Autostrăzii Nordului a trecut ieri de Camera Deputaților și urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Proiectul a fost votat de 211 deputați, fiind înregistrată și o abținere.

0 notes
58 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *