Ionuț Simionca: ”Blat între PNL şi PSD, la Bistriţa. Luptăm împotriva acestor jocuri politice. Bistrițenii s-au săturat de acest compromis”

 -  -  1993Candidatul PMP Bistrița-Năsăud la Primăria Bistrița, Ionuț Simionca, acuză formațiunile politice PSD și PNL că fac ”blat” la alegerile locale din toamna acestui an. În opinia acestuia, bistrițenii ”s-au săturat de un astfel de compromis”, motiv pentru care ”PMP luptă împotriva acestor jocuri politice”.

”Atât PNL, cât şi PSD şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile din 27 septembrie sub umbrela unor alianţe. Cele două partide confundă alegerile electorale cu un bal mascat, mai precis PNL şi PSD se deghizează pentru a nu fi recunoscute şi sancţionate de bistriţeni la vot. La Bistriţa-Năsăud, PSD şi PNL au strategii similare, s-au înţeles să conducă oraşul şi judeţul, mână-n mână, la fel cum au făcut-o în ultimii 30 de ani. Bistriţenii nu mai pot fi păcăliţi şi în 27 septembrie îi vor sancţiona la vot”, a declarat Ionuț Simionca, luni, într-o conferință de presă.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud a criticat alianțele formate în jurul marilor partide politice.

”Despre alianța de stânga nu vreau să vorbesc foarte mult. În esență, s-au alăturat PSD-ului partide care au făcut front comun în Parlament şi au luptat împotriva Justiţiei, care au eliberat infractori şi care au votat pensii speciale sau au votat împotriva alegerii primarilor în două tururi, împotriva democraţiei. Singura surpriză în alianţa de stânga este capturarea UDMR. Sunt sigur că etnicii maghiari din Bistriţa-Năsăud nu sunt nici pesedişti, nici stângişti şi cu siguranţă îşi doresc schimbarea municipiului reşedinţă de judeţ şi îi invit să susţină candidatura mea pentru o schimbare în bine”, a declarat Ionuţ Simionca.

În ceea ce privește alianța de dreapta, candidatul PMP la Primăria Bistrița s-a arătat nemulțumit de poziția USR.

Am văzut că și USR, de la care eu aveam pretenţii mai mari, a căzut în capcana PNL. Din păcate, USR s-a predat PNL-ului la Bistriţa. Îmi pare rău pentru oamenii care şi-au pus speranţa în USR şi au susţinut acest partid, până la această alianţă. Îmi pare rău pentru că noi avem foarte multe lucruri în comun. Gândim la fel, îi apreciz foarte mult pe susţinătorii USR şi îi respect foarte mult. Îi invit pe toţi cei care au susţinut USR – şi sunt sigur că nu vor susţine candidatura domnului Ioan Turc, un om care a stat toată viaţa pe banii bistriţenilor la stat, şi care a făcut alături de PSD blaturi pe sub masă, ascunse de ochii bistriţenilor – să susţină candidatura mea şi schimbarea municipiului Bistriţa”, a mai precizat sursa citată.

Simionca a explicat și de ce a ales să nu se alăture alianței PNL – USR – PLUS, deși a militat în vederea constituirii unei astfel de alianțe.

Am cerut o alianță făcută corect, printr-un sondaj de opinie, al cărui câștigător să fie candidatul comun al dreptei, nu o alianţă făcută pe sub masă, o întețelege între lideri politici, fără a lua în considerare voia și dorința bistriţenilor, o alianţă făcută doar pentru a vădi electoratul bistriţean de un om care poate să conducă oraşul”, a explicat Simionca, afirmând că sondajul de opinie pe care l-a solicitat nu a fost organizat, motiv pentru care nu a intrat în alianța partidelor de dreapta.

Totodată, în ceea ce privește candidatura sa, Ionuţ Simionca a subliniat că, dacă va obține un mandat de primar, un obiectiv major al său va fi ”depedesizarea instituţiilor statului”. ”Acest lucru înseamnă nu doar înlocuirea din funcţii publice, a funcţionarilor puşi pe pile şi relaţii, ci şi stoparea comportamentelor pesediste din administraţia municipiului Bistriţa, stoparea jafului din banii publici, stoparea corupţiei din Primărie. Eu voi lupta pentru transparenţă şi resetarea administraţiei locale, pentru urmărirea principiului meritocraţiei prin care funcţionarii să ocupe un post printr-un concurs corect, cinstit. Să nu mai fie puși pe relații și pe pile în funcții publice. Le promit tuturor celor care îmi acordă încrederea că voi înceta domnia partidelor tradiţionale PNL şi PSD la Primăria municipiului Bistriţa. (…) Ştiu ce am de făcut la Primărie, ştiu nevoile bistriţenilor, mă întâlnesc cu cetățenii în fiecare zi şi pot să fac acest lucru. Candidatura mea în aceste condiţii este o datorie morală față de bistrițeni, pentru că nu s-a schimbat nimic în bine în ultimii 30 de ani. Canditatura mea a rămas singura care să însemne cu adevărat o schimbare, cu şanse de a învinge PNL şi PSD la Bistriţa. Ţine doar de noi să nu ne condamnăm la încă patru ani de stagnare și de regres. Ştiu că bistriţenii îşi doresc o schimbare în bine, iar PNL şi PSD sunt forţele care se opun acestei schimbări. A venit momentul să schimbăpm modul în care se face administrație la Bistrița și schimbarea vine de la noi şi putem să o facem doar împreună. Cred că putem reuși”, a încheiat Ionuț Simionca.

1 notes
118 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca: ”Blat între PNL şi PSD, la Bistriţa. Luptăm împotriva acestor jocuri politice. Bistrițenii s-au săturat de acest compromis”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *