Ionuț Simionca: ”Blatul PSD-UDMR face victime în administrația publică din România!”

Pentru a-și asigura majoritatea parlamentară, PSD a cedat nepermis de mult cerințelor UDMR, transformând Codul Administrativ într-un act antiromânesc, care transformă limba maghiară în cea de-a doua limbă oficială a României” spune deputatul bistrițean Ionuț Simionca.

Potrivit parlamentarului, ”în localitățile în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20%, toate instituțiile publice au obligația să folosească, în raporturile cu aceștia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective. Deci toate aceste instituții vor fi controlate de minorități”.

Deputatul Ionuț Simionca spune că a votat împotriva acestei legi și consideră că ”este nepermis ca actuala putere să promoveze, în Anul Centenar, acte care lezează suveranitatea României”.

Codul Administrativ a fost votat luni, 9 iulie, în Camera Deputaților cu 175 de voturi ,,pentru”, 33 ,,împotrivă” și 55 de abțineri, după ce în 11 iunie proiectul a fost votat și în plenul Senatului.

Noul Cod Administrativ conține prevederi controversate precum pensiile speciale ale aleșilor locali, privilegii pentru parlamentari, dar și un articol care vizează modificări în ceea ce privește obligativitatea folosirii limbii materne în instituţiile publice.

La nivel național, parlamentarii PMP și USR au făcut, marţi, un apel către colegii din PNL să semneze sesizarea la CCR pe Codul Administrativ, adoptat de Camera Deputaţilor.
Comentarii

  • Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

    Hoo, hoo ! Si cate situatii nasoale vor veni cat de curand. Pun pariu ca este primul si ultimul CENTENAR pe care tara asta napastuita il va sarbatori . Uneori istoria se repeta si este nemiloasa cu prostii care conduc . Stiti ce zicea marele istoric FLORIN CONSTANTINIU ? Ungurii,turcii, tatarii si rusii la un loc nu au facut atata rau Romaniei ca partidele politice aparute dupa 89. Credeti in povestea asta ? Si sa mai sarbatoresti alaturi de penalii politruci marele centenar ? Credeti ca udemeristii vor sta cocotati pe bine sa admire manifestarile culturale si militare de la 1 DEC ? Credeti ca vor accepta in semn de multumire acest cadou nesperat primit tocmai in an centenar , si se vor comporta ca si cetateni normali si loiali a acestei tari ?
Caricatură

Ziar de Bistrita