Ionuț Simionca cere demisia lui Frenț, prefectul care suferă de “exces de supușenie”! A încălcat Legea și de Ziua Națională, PSD-iștii au decis: se depune o singură coroană de flori! Ceialți au avut interdicție!

Solicitare de demitere a prefectului de Bistrița Năsăud din partea deputatului Ionuț Simionca!

Stimată Doamnă Ministru,

“Mă adresez dumneavoastră, pe această cale, pentru a vă cere să îl demiteți de urgență pe reprezentantul guvernului în județul Bistrița-Năsăud pentru încălcarea legii și lipsă de respect față de înaintașii noștri care și-au dedicat viața țării și națiunii române. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât derapajele prefectului de la lege și de la morală au avut loc cu ocazia Zilei Naționale a României, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Mai precis, prefectul de Bistrița-Năsăud trebuie să plece din funcție fiindcă a încălcat Legea nr. 215/2016 privind ceremoniile oficiale. Conform art. 16, al. (3) din această lege, în cadrul unei ceremonii oficiale va putea fi depusă câte o singură coroană din partea următoarelor entități prezente: Președintele României/Administrația Prezidențială; Parlamentul României; Guvernul României/Prefectul; primarul localității unde are loc ceremonia; președintele consiliului județean; corp diplomatic și entitatea organizatoare.

I-am solicitat, în scris, prefectului de Bistrița să depun o coroană de flori la ceremoniile oficiale desfășurate de 1 Decembrie 2018 la Bistrița, în calitate de parlamentar, în numele Parlamentului României. Acesta mi-a trimis un răspuns negativ, încălcând legea, motivând că, „în semn de unitate”, va fi depusă o sigură coroană de flori din partea autorităților centrale și locale.

Consider, de asemenea, că reprezentantul guvernului în județul Bistrița-Năsăud a dovedit, dintr-un exces de supușenie față de reprezentanții locali ai principalului partid de guvernământ, o lipsă totală de respect față de memoria patrioților și eroilor neamului din Bistrița care au făcut istoria acestei țări. Prefectul a luat decizia, cu de la sine putere, că Andrei Mureșanu și înaintașii noștri care și-au dedicat viața propășirii naționale nu merită nici măcar o coroană de flori din partea Parlamentului României.

Doamnă ministru Carmen Dan,

Sunteți de acord cu comportamentul pe care prefectul de Bistrița-Năsăud l-a avut cu privire la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire?

Dacă respectați legea și istoria acestei țări, singurul lucru cinstit pe care îl puteți face este să îl demiteți de urgență pe prefectul de Bistrița-Năsăud. Nu poți, ca ministru, să fii respectat dacă tolerezi subordonați care nu cunosc legile și nu înțeleg semnificația marilor momente definitorii ale devenirii și afirmării României.”

Ionuț Simionca
Deputat PMP de Bistrița-Năsăud
Comentarii

 • Balan Marius -ecologist PV

  Daca mai dadeam si fasole la caserola si o Timisoreana pun pariu ca veneau ceva votanti de la pesede.Poate la anu o sa dam RABDARI PRAJITE.

 • Care “SUBORDONAT”- domnule deputat ?
  İată ce ne spune legea:
  LEGE nr. 340 din 12 iulie 2004 (*republicata*) privind prefectul si institutia prefectului*)
  ART. 1
  (1) Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local.
  *
  (2) GUVERNUL NUMEŞTE câte un prefect în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti, ……..
  * Nu stie oare ca Seful Guvernului nu este nicăieri în lume Ministrul de Interne- ?
  Logica (şi Legea) ne învaţă că doar cel ce NUMEŞTE poate să şi DESTITUIE.
  Cam pe aici s-a încurcat bravul nostru deputat. Pe la logica de Grădiniţă (GRUPA-MARE).
  Pentru un parlamentar Român, este de înţeles că n-a înţeles.
  Şi-apoi, Simionca vroia EL să depună singur o coroană, atunci și acolo, să vadă poporul gură-cască ce mândru și patriot deputat are în persoana lui, evident!
  * Bineînțeles că nimeni nu l-a oprit să depună coroana respectivă DUPĂ eveniment, dacă dorea musai acolo, SAU putea să o facă în alte parte, așa cum au făcut alți bistrițeni la monumentul din fața blocului Lama, sau la cimitir în zona „eroilor”, sau la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș, sau în satul Coasta la monumentul de acolo, la Ciceu-Cristești, Târlișua, etc.
  Numai că acolo nu mai era lume, nu mai era presă, era puțin cam… degeaba! …

 • Balan Marius -ecologist PV

  Draga domnule deputat ! dvs credeti ca ministareasa intelege ce -i cereti ? Prefectul fiind bistritean de-al nostru eu zic sa va impacati. Regret ca nu v-am invitat sa veniti cu mine in satul de eroi COASTA unde bunicul meu a ridicat in anul 1936 un monument simbol in memoria celor 61 de consateni morti pe fronturi in primul razboi mondial. Acolo am depus o coroana cu tricolor fara sa cer vreo aprobare. Este adevarat ca nu am dat fasole la caserola si daca nimic nu se da de la partid nici interes nu este. Dar macar ati fi putut depune in liniste si trei coroane. Acolo nu stau politrucii cu ochii pe monument si nici onoruri nu se dau. Singurul onor cu adevarat se da satului de martiri. La anul daca suntem sanatosi va invit cu drag. Daca domnul COSMIN BOTEZAT doreste sa va arate materialul cu monumentul din satul COASTA, eu il rog sa il afiseze sa il puteti analiza.
Caricatură

Ziar de Bistrita