Ionuț Simionca: ”Constat că situația politică a devenit fragilă! Ne găsim în faza incipientă a unei crize politice majore!”

 -  -  11205


Situația politică din România a devenit fragilă după anunțul premierului Ludovic Orban privind decizia Guvernului de a își angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, este de părere deputatul PMP Ionuț Simionca. 

”Salut măsura asumată de Guvern, însă constat că, după anunțul de la Palatul Victoria, situația politică a devenit fragilă. PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură împotriva Cabinetului PNL.Dacă moțiunea trece, nu vom avea alegeri de primar în două tururi, dar vom avea anticipate”, a declarat deputatul PMP.

Ionuț Simionca este de părere că acest lucru va duce la o criză politică.

”Ne găsim în faza incipientă a unei crize politice majore care ar putea aprinde fitilul unei crize economice, cu consecințe dramatice pentru români. Dacă actualul Guvern va fi demis, iar următoarele două propuneri de prim-ministru vor fi respinse în Parlament, vom avea câteva luni în care România stă pe loc, cu creșteri de dobânzi la împrumuturi și lipsă de interes pentru țara noastră din partea posibililor investitori”, susține parlamentarul.

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud a anunțat că va vota împotriva moțiunii pe care PSD o va depune pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

În privința alegerilor anticipate, Simionca a reiterat faptul că, în opinia sa, acestea pot fi luate în discuție doar dacă sunt îndeplinite simultan trei condiții: primari aleși în două tururi de scrutin, reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale.

 

 

1 notes
330 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca: ”Constat că situația politică a devenit fragilă! Ne găsim în faza incipientă a unei crize politice majore!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *