Ionuț Simionca: ”Construcția Autostrăzii Nordului va începe după ce PSD nu va mai fi la putere!”

 -  -  161


 

După ce președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV despre Autostrada Nordului și cum aceasta ar urma să aibă legături și cu șoselele de centură ale orașelor Bistrița, Năsăud și Beclean, deputatul Ionuț Simionca a ieșit public cu o declarație prin intermediul căreia îi transmite și un mesaj președintelui PSD Bistrița-Năsăud. ”Nu vreau ca acest proiect să intre în zona promisiunilor deșarte ale PSD, ale acelor promisiuni care nu au fost niciodată duse la îndeplinire, a spus deputatul Simionca, acesta fiind și inițiatorul unei petiții și a unei inițiative legislative în favoarea acestui proiect important de infrastructură rutieră. Tot la inițiativa deputatului, la nivelul municipiului Bistrița, în mai multe zone din oraș au fost amplasate corturi unde bistrițenii pot semna pentru susținerea acestei acestui proiect. 

Acum aproape un an am depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru realizarea Autostrăzii Nordului, autostradă care va include și șoseaua de centură a Municipiului Bistrița. Gestul meu a venit atunci ca răspuns la dezinteresul manifestat de guvernele PSD în privința construcției de autostrăzi, atât de necesare dezvoltării României. După ce am început, la Bistrița, strângerea de semnături pentru susținerea Legii privind construcția Autostrăzii Nordului, președintele organizației județene a PSD, Radu Moldovan, a vorbit la o televiziune locală despre beneficiile construirii acestui drum de mare viteză ce va lega Ardealul de Nordul Moldovei. Sunt onorat de susținerea pe care domnul Moldovan o arată proiectului meu, dar nu vreau ca acest proiect să intre în zona promisiunilor deșarte ale PSD, ale acelor promisiuni care nu au fost niciodată duse la îndeplinire”, a scris pe pagina oficială de pe o rețea de socializare deputatul Simionca. 

În completare, deputatul mai afirmă că ”dacă într-adevăr Radu Moldovan își dorește ca visul privind Autostrada Nordului să se transforme în realitate, atunci mă aștept ca toți parlamentarii PSD din Bistrița-Năsăud să susțină și să voteze inițiativa mea legislativă. Și mă angajez să le mulțumesc public pentru sprijin, dacă pun cu toții umărul la treabă și avem legea aprobată până la Crăciun. Proiectul pe care l-am inițiat a fost adoptat de Senat și acum se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, așa că sper ca până la sfârșitul anului să avem o lege aprobată”.

Potrivit deputatului, demersul său a adunat deja aproximativ două mii de semnături venite doar din partea bistrițenilor. ”Construcția va începe oricum după ce PSD nu va mai fi la putere. De altfel, o lege privind realizarea Autostrăzii Nordului, care obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să realizeze acest obiectiv atât de important pentru oameni, va supraviețui oricăror schimbări politice. Bistrițenii au înțeles acest lucru. Dovadă stau cele aproape două mii de semnături ale bistrițenilor de susținere a legii pe care le-am strâns până acum”, a mai spus parlamentarul PMP Bistrița-Năsăud.

Cei care doresc să semneze pentru susținerea Legii privind construcția Autostrăzii Nordului, o pot face accesând următorul link: https://ionutsimionca.ro/petitie

În emisiunea ”Impact” a postului local de televiziune AS-TV, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a afirmat că a primit o veste importantă de la Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. ”Documentația pentru Autostrada Nordului a fost transmisă la Autoritatea Națională de Achiziții Publica. Vineri am primit mesajul. Deci am reușit ceea ce ne-a promis Răzvan Cuc în urmă cu două luni. În momentul de față avem în licitație documentațiile tehnice pentru Autostrada Nordului”, a spus Emil Radu Moldovan.

16 bookmark
1 notes
691 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca: ”Construcția Autostrăzii Nordului va începe după ce PSD nu va mai fi la putere!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.