Ionuț Simionca: După aproape 5 ani de așteptări, barierele de la Livezile au fost puse în funcțiune!

După aproape 5 ani de așteptări, barierele de la Livezile au fost puse în funcțiune, anunță președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Începând de astăzi, pe o perioadă de o lună de zile, se fac testări și verificări la bariere, urmând ca, la recepția finală din iulie, acestea să fie funcționale 100%. În baza Legii nr. 154 din 26 iunie 2018 pe care am inițiat-o în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud, toate trecerile la nivel de cale ferată care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semibariere. De la promulgarea legii mele până în prezent, în Bistrița-Năsăud au fost instalate bariere la nivelul trecerii cu calea ferată la Viișoara, în Bistrița (pe Lucian Blaga), în Livezile și în Susenii Bârgăului. Mă bucur să văd că o lege inițiată de mine aduce un plus de siguranță celor aflați în trafic în județul Bistrița-Năsăud și contribuie la salvarea de vieți omenești”, a precizat Ionuț Simionca într-o postare pe o rețea de socializare.

Legea nr. 154 din 26 iunie 2018, pe care Ionuț Simionca a inițiat-o în timpul mandatului său de deputat, impune Ministerului Transporturilor obligativitatea efectuării unor lucrări pentru creșterea siguranței traficului rutier și feroviar. Conform actului normativ, toate trecerile la nivel de cale ferată care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semibariere. În plus, administratorii căilor ferate sunt obligați să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri.

Check Also

Pieton accidentat de o mașină pe DN 17D, în Năsăud

Un pieton a fost accidentat, sâmbătă, de o mașină pe DN 17D, în orașul Năsăud. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.