Ionuț Simionca: ”Echipa noastră va fi partea de balans și echilibru din CJ și CL Bistrița”

 -  -  21130Echipa PMP de consilieri va încerca să asigure echilibrul în Consiliul Județean și consiliile locale, spune președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca. În ceea ce privește negocierile cu PNL, Simionca își menține poziția și subliniază că dorința sa este de a forma majorități alături de liberali, dar nu renunță la solicitările sale. În plus, în opinia sa, mesajul liderului PNL, Ioan Turc, potrivit căruia pretențiile PMP sunt mari în comparație cu rezultatele obținute la alegerile locale, este unul greșit.

Invitat vineri seara în emisiunea moderată de Cosmin Botezat, Ionuț Simionca a explicat de ce PMP a solicitat PNL un fotoliu de vicepreședinte la Consiliul Județean și mai multe funcții de viceprimari în diferite orașe și comune, inclusiv la Bistrița și la Beclean.

Echipa noastră va fi partea de balans și echilibru din Consiliul Municipal și Consiliul Județean. Este foarte important, pentru că aceste partide mari, tradiționale au derapat tot timpul și au avut derajape tot timpul și vedem că și în 2016 social democrații au câștigat, au avut majoritate și am văzut ce au făcut în ultimii ani de administrație. (…) Noi ne dorim să fim partea de echilibru în mai multe comune. Cred că sunt mai mult de jumătate din comunele din județ unde PMP și PNL pot face majorități. Ne putem susține reciproc. Eu am dat mesajul public că îmi doresc să fac majorități cu liberalii, dar în același timp eu trebuie să am grijă de oamenii care au muncit. (…) Cerințele au fost clare”, a spus Simionca.

Ionuț Simionca vrea o funcție de viceprimar de Bistrița! Are 3 consilieri pregătiți să preia funcția!

Liderul PMP Bistrița-Năsăud este de părere că mesajul trasmis în spațiul public de președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, este unul greșit.

”Din ieșirile publice ale primarului nou ales am văzut că ignoră acei 4.500 de bistrițeni care totuși au niște reprezentanți. Pentru el nu contează PMP, nu contează acești 4.500 de oameni care ne-au dat votul lor. Eu zic că e un mesaj greșit, dar domnia sa știe mai bine politica pe care o duce și direcția în care merge”, a adăugat sursa citată.

Întrebat dacă e corect ca Ionuț Simionca să solicite un fotoliu de viceprimar al municipiului Bistrița în condițiile în care a obținut un procent de aproape 16 % din voturile alegătorilor, acesta a răspuns: ”Da, e foarte corect. Să fie viceprimar USR-PLUS și PMP. PNL are primar și are și funcția de administrator al municipiului. Dacă ne dorim un echilibru, o majoritate și să se muncească pe proiecte … Noi nu ne dorim funcții, ne dorim să îi reprezentăm pe oameni și pe oameni poți să îi reprezinți dintr-o anumită poziție”.

Întrebat ce va face PMP dacă PNL nu va fi de acord cu pretențiile ridicate, Ionuț Simionca a evitat să ofere un răspuns clar.

”Noi am spus ce dorințe avem, avem și oameni pregătiți. (…) Nu o să fim Gică contra, dar nici nu o să dăm nimănui un cec în alb. Am fost votați de mii de cetățeni și datoria noastră este să muncim. Datoria celor care au câștigat este să înțeleagă că și cei 4.500 de bistrițeni care l-au votat pe Ionuț Simionca contează și, odată cu rezultatul acestor alegeri, s-a mai dezmințit un lucru pe care liberalii tot îl spuneau în campanie – acela că Simionca rupe voturi. Nu, nu a fost așa, eu am avut voturile mele. Însă, eu nu pot să oblig pe nimeni să pună viceprimar. Noi o să avem o propunere de viceprimar, dacă se votează și majoritatea decide, mergem mai departe, ne ducem proiectele mai departe”, a completat Ionuț Simionca.

Ionuț Simionca vrea majoritate de dreapta, pe Județ!

Liderul PMP Bistrița-Năsăud a ținut să sublineze că își dorește formarea unor majorități din partidele de dreapta. ”Eu îmi doresc foarte mult o majoritate pe partea dreaptă. Știți foarte bine, eu vin din mediul privat, sunt un om de dreapta, dar trebuie să fie făcute majorități și pentru a sprijini cetățenii și proiectele pentru comunități”, a adăugat sursa citată.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos:

IONUȚ SIMIONCA NEGOCIAZĂ DUR CU P.N.L! CE PRETENȚII ARE!

IONUȚ SIMIONCA NEGOCIAZĂ DUR CU P.N.L! CE PRETENȚII ARE!

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 9 octombrie 2020
2 notes
255 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ionuț Simionca: ”Echipa noastră va fi partea de balans și echilibru din CJ și CL Bistrița”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net