Ionuț Simionca explică episodul Ambulanțelor NOI, aduse în județ! “Liderii politici de la putere NU vor să distribuie meritele de drept altor politicieni! Important e că avem Ambulanțele… mă voi lupta și pentru celelate!”

 -  -  6389


Deputatul Ionuț Simionca a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat principalele sale realizări în 2019. Deputatul PMP a avut 2 proiecte legislative Legea Colectiv și Legea privind amplasarea de bariere la trecerile la nivel cu calea ferată și este co-inițiator la Legea privind Autostrada Unirii (Legea nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iaşi – Târgu Mureş.

În 2018, Simionca a avut o puternică activitate de implicare politică și a adunat semnături pentru alegerea primarilor în 2 tururi!

În conferința de presă de astăzi, Simionca a răspuns la câteva întrebări legate de scandalul Ambulanțelor sosite în județ… inițiativă lăudabilă și puternic-mediatizată, care însă a fost contestată pe filieră politică. Se pare că în urma unor presiuni ale PSD-iștilor, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, Annabella Muszi a solicitat retragerea articolelor în care deputatul Simionca discuta cu angajații de la Ambulanță, despre autospecialele NOI, sosite în preajma Sărătorilor de Iarnă! Motivul invocat de conducerea instituției: “domnul deputat Ionuț Simionca se folosește în interes personal deimaginea unei instituții publice, că încearcă să dobândească beneficii personale și electorale pe seama acesteia”.

 Ionuț Simionca spune că politicienii de la PUTERE nu vor să dea merite cui se cuvin! De-aici a plecat TOTUL!

 

 

Reporter: – Veți cere iarăși 100 de Ambulanțe?

Simionca: – Eu am negociat și am cerut Ambulanțe pentru bistrițeni.. au fost repartizate 28 de Ambulanțe la Serviciul Județean de Ambulanțe și la SMURD…au venit deja 5, sper să vină și celelalte… și o să lupt în continuare să mă asigur că vin! Anul acesta am alte proiecte pe care aș vrea să le aduc la Bistrița…. să aduc bani pentru grădinițe, să pot să aduc bani pentru câteva unități-administrative.. am trimis ca-n fiecare an cererea mea să văd ce necesități au. Mi-aș dori din suflet să fac cât mai multe lucruri pentru cetățeni, pentru județul nostru, pentru municipiu, să pot să fac diferența și să-mi fac munca mea de parlamentar pentru că de asta m-au ales și susținut! Sper să reușesc și anul acesta!

Reporter: – NU era un proiect derulat, european… a contat interpelarea d-voastră?

Simionca: – Eu o să vă dau un răspuns clar și decideți d-voastră dacă a contat! Timp de 5 ani de zile în județul nostru NU a venit nici măcar o Ambulanță! Niciuna!

Reporter: – Proiectul NU era în derulare, proiect european?

Simionca: – Din discuțiile purtate cu Ministrul Sănătății de-atunci, domnul Bolog… am spus clar că pe un program cu Banca Mondială vor veni câteva sute de Ambulanțe, dintre care 100 vor fi distribuite către comunitățile unde facem noi cereri (parlamentarii PMP). După ce s-a schimbat ministrul, m-am dus la doamna Sorina Pintea… m-am asigurat că Bistrița NU e lăsată pe dinafară, că NU va fi uitată… decideți d-voastră dacă am făcut treabă sau nu.. eu sunt mulțumit că avem un grad de siguranță, că cetățenii beneficiază de aceste Ambulanțe! Asta e satisfacția mea politică și personală! Restul e poezie!

Reporter: – Cum comentați atitudinea directoarei?

Simionca: – Din păcate cei care conduc anumite instituții… directorii și oamenii care se ocupă de administrația unor instituții, trebuie să se gândească doar la treaba lor… adică dacă ești director la Ambulanță te gândești cum funcționează… ce faci cu angajații, politica o lași pe seama politicienilor. Eu cred că din cauza presiunilor politice a fost acel răspuns la bucurie… pentru că eu doar m-am bucurat că noi avem câteva Ambulanțe!

Reporter: – V-ați strecurat în interior? Pozele cum au apărut? Ați fost invitat?

Simionca: – Eu pe perioada 2017 decembrie și până acum când au venit Ambulanțele, tot timpul am avut discuții: și cu directorul de la Serviciul Județean de Ambulanță, și cu miniștri și am încercat prin presă… și prin toate celelalte linii de comunicare să transmit necesitatea aceasta și să mă asigur că aceste Ambulanțe vin la Bistrița! Am fost de mai multe ori, m-am întâlnit cu d-na director, am convenit de comun acord să ne întâlnim la Serviciul de Ambulanță… vă dați seama că NU poți să sari gardul să intri într-o instituție a Statului, orcine-ai fi fără să ți se dea acordul! AM făcut poze.. vă dai seama că dacă fotograful cu mine nu era dorit…aveau pază, îl puteau scoate afară!

Pur și simplu politica unor instituții sau liderilor politici care sunt la putere NU le place și NU vor să distribuie meritele de drept, altor politicieni… subiectul e trecut… important e că avem aceste Ambulanțe. Mă voi lupta și pentru celelalte și mă bucur că am adus un grad de siguranță bistrițenilor. Aștept cu nerăbdare să văd cât de repede vor pune în funcțiune semafoarele la Viișoara, la calea ferată…. pe Lucian Blaga cât de repede vor fi instalate acele semafoare și să vedem cât de repede vor fi puse-n funcțiune! Eu mă bucur că munca mea a dat roade și rezultate!

NU sunt în politică implicat sau să am discuții contrare cu niciun director din instituții. Eu îmi fac treaba mea pentru care m-ați trimis în Parlamentul României… și dacă alții vor să comenteze pe marginea muncii mele… gura lumii NU o poți opri!

6 bookmark
0 notes
114 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.